DVD Stubička Slatina pobratimio se sa DVD Odra sisačka

Autor zagorje.com

Na svečanosti je bio i gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić

Bratimljenje odra s i stub slat 1.JPG

Proteklog vikenda DVD Odra sisačka je proslavila svoju 140. obljetnicu rada i postojanja. Na svečanoj sjednici je potpisana i Povelja o bratimljenju sa DVD Stubička Slatina, te je kao gost na sjednici bio i gradonačelnik grada Oroslavje Viktor Šimunić.

DVD Odra Sisačka osnovano je davne 1882. godine te je protekli vikend obilježilo 140. godinu svoga neprekidnog rada i postojanja. Nakon dočeka uzvanika ispred vatrogasnog spremišta u Odri, svečanim mimohodom vatrogasci su se u subotu uputili prema župnoj crkvi sv. Antuna Pustinjaka na svetu misu koju je vodio velečasni Saša Jozić.

Obilježavanju ove obljetnice nazočili su: dopredsjednik HVZ-a i predsjednik VZSMŽ Mijo Brlečić, gradonačelnica grada Siska Kristina Ikić Baniček, predstavnik Sisačko-moslavačke županije Tomislav Kralj, predsjednik VZ grada Siska Ivica Šolaja, zapovjednik VZ grada Siska i JVP-a Sisak Miroslav Golub. Kao gost bio je i gradonačelnik grada Oroslavja Viktor Šimunić te predstavnici DVD Stubička Slatina, DVD Ostrna, DVD Letovanić, FF Unterpullendorf iz Austrije, dobrovoljna vatrogasna društva iz VZ grada Siska,  predstavnici KUD-a Hrvatsko srce Odra Žabno, mjesnih odbora Odra, Žabno i Staro Pračno, NK Metalac Sisak, predstavnici tvrtki Vatroprometa, E.M.G , Tehnoservis…

Na sjednici su podijeljena odlikovanja i zahvalnice članovima DVD-a. Predsjednik DVD Odra Sisačka Marko Lukinić i predsjednik DVD-a Stubička Slatina potpisali su povelju o bratimljenju kao znak višegodišnje suradnje i prijateljstva. Voditeljice djece Mihaela Tudjen iz Slatine i Marina Šaban iz Odre, upoznale su se na tečaju za voditelje mladeži u Fažani te od tada ova dva društva uspješno surađuju. Sisačko područje krajem 2020. zadesio je razoran potres u tom trenutku prijatelji iz DVD-a Stubička Slatina odmah su priskočili u pomoć, donirali vrlo vrijednu opremu koja bila neophodna za intervencije u ovoj nimalo zavidnoj situaciji. O tome ste i Vi već pisali.

Sa gradonačelnikom grada Oroslavje, članovi DVD Odra su se upoznali na skupštini u Stubičkoj Slatini te kao prijatelja društva pozvali na obilježavanje ove velike obljetnice.

Nakon svečane sjednice za dobru zabavu pobrinula se grupa TNT.