Evo kad će se znati kako će se odvijati nastava u novoj školskoj godini

Autor zagorje.com

Nova školska godina počinje 7. rujna

štrajk škola (5).JPG

Nova školska godina počinje 7. rujna, a kako će točno izgledati nastava, hoće li učenici svih hrvatskih osnovnih i srednjih škola prvi sat nastave dočekati u svojim klupama ili će se negdje kombinirati klasična (razredna) i online nastava bit će poznato tek 31. kolovoza - samo deset dana prije početka nastave.

Dotad, naime, Radna skupina, koju je oformilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, mora razraditi i predložiti sve mjere za početak nove školske i akademske godine. Prvi sastanak Radne skupine, u koju su imenovani predstavnici Ministarstva, obrazovnih agencija, školskih sindikata, ravnatelji škola, predstavnici gradova i županija te epidemiolozi iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, održat će se danas, piše Jutarnji list.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u razgovoru za Jutarnji list jučer je otklonio spekulacije prema kojima bi školska godina za učenike nižih razreda počela u školskim klupama, dok bi za starije učenike bila organizirana online nastava. Početna je pozicija Ministarstva, kaže, da školska godina 2020./2021. počne na “klasični” način.

NAjčitanije