[FOTO] U ŠRC Podgora svečano otvoreno novo igralište s umjetnom travom

Autor rj/sp

Novo igralište vrijedno je 4,5 milijuna kuna. Grad Krapina financirao je pripremne radove i opremu, Ministarstvo turizma pomoglo je s 500 tisuća kuna, a umjetnu travu donirao je HNS

20220305181017_IMG_6937.JPG

Kod ŠRC Pogora u Krapini danas je svečano otvoreno novo igralište s umjetnom travom. Kako je ovom prilikom istaknuo gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, novo igralište vrijedno je 4,5 milijuna kuna. Grad Krapina financirao je pripremne radove i opremu, a vrijednost tih radova je oko 2,8 milijuna, uz pomoć Ministarstva turizma i sporta od 500 tisuća kuna.

- Umjetnu travu je donirao HNS, s postavom je vrijedna oko 1,5 milijuna kuna. Trebamo još kroz mjesec do dva završiti cestovnu infrastrukturu, uređenje parkirališta i određene opreme, a naš centar poprima novo lice. Isprojektirali jednu montažnu tribinu uz ovo igralište, koju smo prijavili na natječaj LAG – a i vjerujem da ćemo tu proći te na jesen raspisati natječaj za izgradnju tribina. Ove godine planiramo i, za dobivanje licence za natjecanja u višem rangu, natkrivanje tribine na glavnom igralištu, a za to se sada radi projektna dokumentacija – otkrio je gradonačelnik.

Dodao je da je, prilikom gradnje cestovne infrastrukture oko centra, izmaknut dio ceste koja dolazi iz podgore, kako bi se dobilo veće područje građevinskog zemljišta, jer je u perspektivi kroz nekoliko godina, kroz ITU mehanizam, gradnja jedne multifunkcionalne sporstke dvorane u kojoj bi se mogli trenirati i ostali sportovi. – U planu je i zatvoreni teniski teren, jer toga u našoj županiji nema. Siguran sam da će u sljedećih nekoliko godina ovaj centar dobiti novo lice i biti prepoznatljiv, ne samo u Krapini nego i puno šire – zaključio je Zoran Gregurović.

Igralište je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić. - Kada sam bio izabran za predsjednika HNS - a, rekao sam da ćemo raditi na tome da se poboljša infrastruktura. Podupirat ćemo uvijek takve projekte. Definitivno sam siguran da će na ovim terenima nicati novi Prosinečki i Krznari, a ja se nadam i igrači poput Modrića. Nogomet nije samo nogomet, to je kultura življenja od malih nogu i svi zajedno moramo raditi na tome da to dignemo na višu razinu – rekao je Kustić.

Sanja Karl, viša stručna savjetnica u Ministarstvu turizma i sporta, čestitala je što je projekt realiziran u izazovnim i zahtjevnim vremenima. - Vjerujem da će puno značiti za lokalnu zajednicu i šire. Svakako bih čestitala svima koji su uložili svoj trud i vrijeme u ovaj projekt i pomogli da se provede do kraja te ste time promovirali sport i zdrave životne navike kojih nikad nije dosta – rekla je Karl.


Župan Željko Kolar istaknuo je da je ovo velik događaj ne samo za krapinski nogomet nego i za nogomet Krapinsko – zagorske županije. - Takva infrastruktura omogućit će bolji rad i uvjete djeci, kao i prvoj momčadi i svim zagorskim selekcijama. Pomoći će i da se ostvari cilj, a to je da županija ima drugoligaša. Vjerujem da je ovdje danas počeo jedan proces da Zagorec uđe u drugu ligu, a naravno da će i KZŽ podržati taj projekt. Nitko nije bolji promotor Hrvatske u svijetu od sportaša, a siguran sam da nigdje u Zagorju ne igramo tako loš nogomet da ne bi mogli imati drugoligaša – rekao je župan Kolar.

Zadovoljstvo stvaranjem uvjeta koje do sada nije imala niti jedna generacija nogometaša izrazili su predsjednik NK Zagorca Miljenko Merkaš  i predsjednik Nogometnog saveza KZŽ Stjepan Merkaš Krojf, a otvorenju novog nogometnog igrališta s umjetnom travom nazočili su brojni gosti, među kojima i saborski zastupnici Žarko Tušek i Željko Pavić te predsjednik krapinskog Sportskog saveza Saša Kundih.  U prigodnom programu sudjelovali su Počasna postrojba Grada Krapine „Krapinski Ilirci“, Gradski puhački orkestar Krapina, Krapinske mažoretkinje te Leadersice iz SŠ Pregrada. Igralište je blagoslovio vlč. Davor Štuljan.