Fuchs: Škola počinje u ponedjeljak kako je i predviđeno, svi učenici na nastavi nose maske

Autor zagorje.com

Pressica uoči početka nastave nakon zimskih praznika

fuchs

U Banskim dvorima održava se press konferencija na kojoj govore šef Stožera Davor Božinović, šef HZJZ-a Krunoslav Capak i ministar obrazovanja Radovan Fuchs. Obraćaju se javnosti obzirom da u ponedjeljak ponovo počinje škola nakon zimskih praznika.

-Škola počinje u ponedjeljak kako je i predviđeno. Vidite da je RH cijelo vrijeme inzistirala na tome da se škola cijelo vrijeme održava uživo, smanjili smo na najmanju mjeru online nastavu, koja ima i svojih negativnih strana bez obzira na to što je napravljena po svim standardima", rekao je Fuchs, prenosi Index.hr.

"U smislu svega toga i nastojeći osigurati obrazovanje primjereno trenutku, nastojimo održati ono što smo postavili i što se pokazalo dobrim, a to je da se odluke o eventualnom prelasku donose na lokalnoj, regionalnoj razini u suradnji s ministarstvom. Zasad nemamo najavu ni od jedne županije da se o tome razmišlja. Moguće je ispadanje nekih škola zbog mikroepidemiološke situacije u pojedinoj školi. Do ovog trenutka imamo saznanja o jednoj školi koja će u jednom manjem mjestu preći na online zbog epidemiološke situacije u tom mjestu, to je jedna mala škola s malo osoblja, ispada da su svi pozitivni", rekao je Fuchs, prenosi Index.hr.

"Mjere u školama ostaje kakve su i do sada. U 11. mjesecu smo donijeli odluku da svi učenici prilikom izvođenja nastave nose maske. Djeca od 1-4 razreda ostaju u onim tzv. balončićima, uz izuzetke kad se ne može drugačije organizirati čuvanje djece", dodao je.