Grad Varaždin provodi savjetovanje s javnošću povodom donošenja odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada

Autor zagorje.com

Do 14. studenog

varaždin-

U razdoblju od 14. listopada do 14. studenog 2022. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Varaždina. Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s ovom Odlukom te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga.

Izradi ove Statutarne odluke pristupilo se s ciljem usklađivanja Statuta Grada Varaždina sa Zakonom o sprječavanju sukoba interesa i ostalim pozitivnim propisima. Posebno se regulira i opisuje povijesni grb Grada, a isto tako propisuje se da će se u službene svrhe koristiti službeni grb Grada Varaždina koji je heraldički. Javna priznanja Grada Varaždina, uvjeti, postupak i način dodjeljivanja istih regulirat će se posebnom odlukom. Na temelju inicijative gradonačelnika, pristupa se osnivanju novog, 8. mjesnog odbora Varaždin i predlažu promjene broja članova mjesnog odbora na području naselja Varaždin i broj članova mjesnog odbora u prigradskim naseljima, ovisno o broju stanovnika.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt Odluke nalaze se na web stranici Grada Varaždina (https://varazdin.hr/savjetovanja-sa-zainteresiranom-javnoscu-2022-godini/) pod rednim brojem 1.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 14. studenog 2022. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Varaždina, Trg kralja Tomislava 1, Varaždin, s naznakom „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: [email protected], također putem obrasca