Hajdaš Dončić: ''Banda je opljačkala Hrvatsku''

Grbin: ''Gle čuda, na vrhu te priče nalazi se osoba s HDZ-ovom iskaznicom''

hajdaš.JPG

- Ovo o čemu svjedočimo zadnja dva dana je jedna od najvećih pljački u povijesti Hrvatske, izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Njegov kolega Siniša Hajdaš Dončić izlaganje je počeo izjavom: "Banda je opljačkala Hrvatsku, da – banda, prenosi HRT.

Radi se, kaže Peđa Grbin - o pljački u firmi u kojoj država ima preko 40 posto udjela i preko 40 posto novca koji je nestao trebao je pripasti našoj državi i našim građanima.

- Gle čuda, na vrhu te priče nalazi se osoba s HDZ-ovom iskaznicom. Volio bih reći da sam šokiram, ali nisam. Ne mogu biti. Na čelu NO-a Ine je zadnjih gotovo godinu dana osoba koja je na čelu Suda časti HDZ-a. I ona bi trebala voditi stranački postupak. Kao predsjednik NO-a nije vidio da mu se pred nosom krade najmanje milijarda kuna, nastavio je Grbin.

Poručio je kako "HDZ-ovci iz Plenkovićevog kruga su poslani u Inu radi kontrole i nisu vidjeli da HDZ-ovac krade. Istraga će, dodao je, pokazati staje li ovo na ovim ugovorima i novcu ili ide dalje.

- Banda je opljačkala Hrvatsku, da - banda. U doba najveće energetske krize koja je povezana s nepojmljivom visinom inflacije, umjesto da milijarda koju je banda opljačkala i milijarda i pol dobiti Ine u prvom kvartalu služe za pomoć kućanstvima u Hrvatskoj - banda taj novac stavlja na posebne račune, izjavio je Siniša Hajdaš Dončić.

Radi se, kaže Hadaš Dončić - o tisuću kuna koje bi svako izravno ugroženo kućanstvo moglo dobiti - umirovljenici i ljudi s ispodprosječnim primanjima. Ustvrdio je da je milijardu kuna - dva posto ukupne novčane mase u Hrvatskoj te ponovio da se radi o "neviđenoj pljački u povijesti Hrvatske", piše HRT.