HIKING CROATIA Par iz Zagorja koji svojim objavama iz prirode oduševljava na društvenim mrežama

Autor K. Frljužec

Ako volite prirodu, izlete ili planinarenje, onda svakako morate zapratiti Instagram i Facebook profil Hiking Croatia

DSC_5984.jpg

Ako volite prirodu, izlete ili planinarenje, onda svakako morate zapratiti Instagram i Facebook profil Hiking Croatia. Iza ovih sjajnih profila, koji pokazuju nevjerojatne ljepote prirode, stoje veliki zaljubljenici u prirodu, par iz Zagorja, Mario Jurina i Daria Bedeniković. Daria je prvostupnica sestrinstva i radi u bolnici, a Mario se bavi fotografijom, snimanjem i društvenim mrežama.

 

Hiking Croatia profili na društvenim mrežama nastali su sasvim spontano, u isto vrijeme na Instagramu i na Facebooku. Kako se Mario bavi fotografijom i snimanjem, radio je na puno outdoor projekata, gdje se skupila poprilično velika baza fotografija s domaćih planina, i u rujnu 2019. odlučio je pokrenuti profile te objavljivati fotografije i ideje za planinarenje u Hrvatskoj, a i šire, ispričao nam je Mario i dodao kako je tada svoju očaranost prirodom i planinarenjem prenio i na djevojku Dariu. Na profilima se mogu pronaći i opisi planinarskih staza i ideje za izlete za one koji su ostali bez inspiracije kamo otići ili jednostavno traže neku zanimljivu lokaciju za posjetiti. Za svakog po nešto.

Brojke svakodnevno rastu
Trenutno Instagram profil Hiking Croatia prati preko 18,2 tisuća pratitelja. U zbilja jako kratkom vremenu interes na profilima je postao jako velik, a time i želja Darie i Maria da pratiteljima pruže što kvalitetniji sadržaj. Simpatični dvojac se planinarenjem aktivno bavi otprilike 3 godine. Teško je reći koliko su mjesta obišli, ali zasigurno su prošli veći dio Lijepe naše i kako kažu ima još puno toga neistraženog. - Uvijek nam je cilj vidjeti nešto novo pa tako i biramo lokacije i one na kojima još nismo bili su u prednosti. Kada nam obaveze i vrijeme dopuste volimo provesti i više dana u planinama, a kod nas ima dosta lijepih skloništa za prenoćiti, a nije ni loše provesti noć u šatoru – kažu.
Vjerujemo da ih sve lokacije očaraju, ali upitali smo koje mjesto bi posebno istaknuli i zašto. - Teško nam se odlučiti za samo jedno mjesto, ali ako već moramo to bi definitivno bilo Sveto Brdo, drugi najviši vrh Velebita i mjesto s kojeg smo imali priliku uživati u vjerojatno najljepšem pogledu u Hrvatskoj – objasnili su.

 

Uvijek spremne lokacije
-Najviše nas motivira otkrivanje nečeg novog i nešto što još nismo vidjeli. Oboje obožavamo prirodu i pokušavamo svaki slobodan trenutak iskoristiti na najbolji mogući način. Provođenje vremena u prirodi, na svježem zraku i daleko od grada i gužve definitivno su najveće prednosti planinarenja. Nove lokacije nekako uvijek dolaze spontano i same od sebe, kada vidimo nešto zanimljivo dodamo na popis i tako uvijek imamo nekoliko lokacija spremnih – objasnili su Daria i Mario. - Trenutno radimo neke planove za proljeće, planiramo proći nekoliko lijepih staza, a jedna od njih će svakako biti staza 7 slapova u Istri. Voljeli bismo se uputiti i malo preko granice, a nadamo se da će nam situacija epidemiološka situacija to i dopustiti – rekli su.

 

Motivacija
Posebno ih veseli pozitivan feedback na društvenim mrežama što ih svakako motivira za dalje. - Dobivamo jako puno pozitivnih komentara na naš rad što nas jako veseli i motivira. Do sada nas je dosta ljudi pitalo za savjete i uvijek rado pomognemo s korisnim informacijama o stazama, terenu, opremi i sl. – kazali su i dodali kako imaju veliku podršku svojih bližnjih i kako su roditelji uvijek malo u brizi kada idu negdje daleko bez signala, ali već su navikli tako da im je i to već postalo normalno.

 


Poručuju svim zaljubljenicima u prirodu da nikad nije pogrešan trenutak za planinarenje i odlazak u prirodu. Postoji pregršt staza raznih težina tako da svatko može pronaći nešto za sebe, a neke od njih možete pronaći i na njihovim profilima. - I ne zaboravite iz planine ponijeti samo lijepa sjećanja, a ostaviti jedino tragove stopala! – poruka je Darije i Maria.

NAjčitanije