Hrvoje Maleš za Zagorski list: „Ne likujem nad uhićenjem Mamića“

Jedan od pionira borbe za čišćenje hrvatskog nogometa od kriminala i korupcije, nekadašnji predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš komentirao nam je aktualne događaje oko uhićenja visokih nogometnih dužnosnika na čelu sa Zdravkom Mamićem.

Maleš

Hrvoje Maleš, nekadašnji predsjednik Hajduka, koji je svojevremeno razotkrio korupciju u vrhu HNS-a te njegovoj sudačkoj organizaciji, same optužbe protiv Zdravka Mamića, njegovog sina i nekolicine suradnika, kao ni njihova uhićenja,  nije želio komentirati, no, na pitanje novinara Zagorskog lista osjeća li zadovoljstvo što je borba protiv kriminala u hrvatskom nogometu, koju je on na neki način započeo, nastavljena kroz institucije pravne države, kratko je odgovorio:

-Mislim da ono onda i ovo sad nije povezano. I moram reći da ne likujem. Neka institucije rade svoj posao. Važno je naglasiti, što sam puno puta ponovio i neki su parafrazirali, da je sport, pa tako i nogomet, samo refleksija društva u cjelini. Dakle, prvo moramo mijenjati društvo u cjelini, a onda su promjene u sportu samo nastavak tih promjena – rekao je Maleš.

Inače, Maleš već dugo nije aktivni sportski dužnosnik, već se posvetio poduzetništvu i bankarstvu. Upravo zbog toga danas je prisustvovao susretu gradonačelnika i poduzetnika, koji se održava u Termama Tuhelj.

Oko Maleša je u posljednje vrijeme i poprilično kontradiktornosti te kontorvezi, s obzirom da je kao poznati borac protiv kriminala u vrhu Hrvatskog nogometnog saveza istovremeno i član HDZ-ovog nacionalnog odbora za financije, dok se, s druge strane, upravo uhićeni Zdravko Mamić u kuloarima spominje kao jedan od najvećih financijera HDZ-ove predizborne kampanje, a njegove donacije za kampanju aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, tadašnje kandidatkinje HDZ-a, javna su stvar. Upravo je predsjednica Kitarović pokrovitelj današnjeg susreta hrvatskih gradonačelnika i poduzetnika, kojem je i Maleš prisustvovao.

NAjčitanije