Humanitarna akcija MUP-a i Zaklade Ana Rukavina

Devetu po redu humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi za tipizaciju tkiva kako bi pomogli oboljelima od leukemij

p_635927ana rukavina.jpg
Devetu po redu humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi za tipizaciju tkiva kako bi pomogli oboljelima od leukemije i limfoma i proširili hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži, uspješno su organizirali prošlog četvrtka MUP i Zaklada Ana Rukavina.

Akcija se provela u krapinskim prostorijama policijske postaje, a ukupno su prikupljena 132 uzorka. Djelatnicima PU krapinsko-zagorske pridružili su se pripadnici Zagorske javne vatrogasne postrojbe, Javne vatrogasne postrojbe Krapina, udruge HVIDR -e KZŽ, pripadnici Udruge specijalne jedinice policije ´´Barun´´ i građani.

Tiskovnu konferenciju, koja je održana u sklopu humanitarne akcije, vodio je glasnogovornik PU krapinsko-zagorske Robert Pavić, a zamjenik načelnika PU krapinsko-zagorske Željko Gorupec rekao je kako je Ana Rukavina iza sebe ostavila misiju da damo sve od sebe i pomognemo onima kojima je takva pomoć potrebna. Predstavnica Zaklade Ana Rukavina Ana Marija Galli Godinić osvrnula se na rad i dosadašnje rezultate Zaklade.

Država nije pomogla

Dosada je prikupljeno preko četiri i pol milijuna kuna, čiji je veći dio utrošen na osnivanje banke i proširenje Registra, te opremanje instituta. - Sredstva se prikupljaju i dalje kako bi se tipiziralo 30 tisuća uzoraka koju su prikupljeni u zadnjih godinu dana, a za koje nam je potrebno 30 milijuna kuna. Država nam nije pomogla u tome, jedina institucija koja se odazvala i ponudila pomoć je MUP s kojima od svibnja organiziramo zajedničke akcije, te nas podupiru i kao institucija i kao prijatelji - istaknula je Godinić.

Više o suradnji MUP -a i Zaklade Ana Rukavina rekao je načelnik kabineta ministra unutarnjih poslova RH Dražen Krtanjek koji je istaknuo kako se u Zakladu do sada uključilo preko 800 tisuća policajaca i drugih policijskih službenika. Zlatko Mehun, glasnogovornik MUP -a i načelnik odjela za odnose s javnošću MUP - a kazao je kako podržavaju humanitarne akcije, čime teže već posljednjh 15 godina.

- Naša kratica MUP, ne znači samo Ministarstvo unutarnjih poslova , već i prva slova ključnih riječi mir, ugled i povjerenje, s naglaskom na ovo treće - rekao je glasnogovornik MUP -a RH i pozvao sve da se uključe u humanitarnu akciju i sms porukom 060 9012 doniraju 3,32 kuna za Zakladu Ana Rukavina.

NAjčitanije