Imamo prve fotografije razaranja u Ukrajini. Putin ima 200 tisuća vojnika za napad...

Nitko ne zna Putinovu taktiku...

ukr02-

Putin je rano jutros krenuo u napad na Ukrajinu. Svjetski mediji objavljuju snimke vojnih razaranja. CNN izvještava kako se na videoprijenosu oko 6:48 po lokalnom vremenu vidjelo kako tenkovi i druga oklopna vozila u Ukrajinu ulaze i preko Bjelorusije. Snimke su nastale na prijelazu Senkivka, Urkaine i Veselovka.

Američko ministarstvo obrane prati dojave o ulasku vojnika iz Bjelorusije u Ukrajinu, izjavio je u četvrtak američki obrambeni dužnosnik. Nije jasno jesu li vojnici bili samo ruski ili i bjeloruski, rekao je.

Prema procjenama vojnih analitičara, Putin je na granici sa Ukrajinom rasporedio oko 200 tisuća vojnika koji su spremni za pješački napad. Nitko pouzdano ne zna koja je Putinov taktika, a svjetski mediji javljaju kako se očekuje da Ukrajina pozove zapadne saveznike da im konkretno pomognu u obrani njihove zemlje. Najveće (neugodno) iznenađenje je prelazak ruskih vojnika na područje Ukrajine preko bjeloruske granice što puno govori o (ne)spremnosti ukrajinskih obrambenih snaga.

U glavnom ukrajinskom gradu Kijevu vlada prometna gužva jer stanovnici automobilima odlaze u strahu od napada. Na glavnom ukrajinskom Trgu neovisnosti ili Majdanu puštaju se budnice i nacionalna himna, a građani se dobrovoljno prijavljuju u vojsku.