Izlet djece i mladeži DVD-a Pavlovec u Primorsko-goransku županiju

Autor zagorje.com
18.jpg

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pavlovec i suorganizaciji Vatrogasne zajednice grada Zaboka  02.10.2022.godine organiziran je izlet djece i mladeži DVD-a Pavlovec u Primorsko-goransku županiju, točnije plan izleta je bio posjetiti Trsat i Fužine. Izletu djece i mladeži priključili su se i pojedini roditelji, ali i rukovodstvo DVD-a Pavlovec: predsjednik Ivan Jelenčić, zamjenik predsjednika Damir Papišta i tajnik Valter Siladi, te mentori djece i mladeži Mateo Papišta i Matej Turk. Uz njih izletu je prisustvovala još nekolicina aktivnih članova DVD-a.

Nedjelja 02.10.2022.godine nakon nekoliko dana kiše, vrijeme je odlučilo poslužiti izletnike suncem i toplinom. Uz puno veselja, emocija i radosti izletnici su krenuli na put. Prvo zakazano stajanje bilo je na odmorištu Ravna gora. Nije bilo većih gužvi na cesti pa su uspješno stigli na prvo odredište Trsat. Posjetili su Trsatsku gradinu i njene ljepote te iskoristili predivan dan za zajedničko slikanje, potom su krenuli prema samom Svetištu Majke Božje Trsatske na kojem su posjetili Crkvu i prošli križnim putem sa djecom i mladeži.

Nisu se dugo zadržavali u Svetištu, ali su uspjeli vidjeti i poznati park Heroja, gdje su djeca iskoristila priliku za poigrati se, popiti sok i malo odmoriti. Pošto su imali zakazan zajednički ručak u restoranu Bitoraj u Fužinama morali su krenuti. Stigavši u Fužine dočekalo ih je tmurno i malo vjetrovito vrijeme ali ugodna temperatura.

U samom restoranu djeca, mladež, rukovodstvo DVD-a i roditelji imali su zajednički ručak gdje su se odmorili, najeli i krenuli prema daljnjem razgledavanju. Špilja Vrelo bila je sljedeća ruta do koje su pješačili uz ljepote jezera Bajer dugih 7 km. Posjet špilji djeci je bio zanimljiv i prohladan pošto je temperatura špilje iznosila samo 5 stupnjeva.

Špilju su posjetili uz vodiča puta gdje je spomenuta sama povijest nastajanja špilje. Vrijeme je odmicalo pa se tako i sam izlet bližio kraju. U 16,30 sati završili su izlet i krenuli prema Pavlovcu, ali su još putem stali na Vukovoj gorici na odmoru kavi, a djeca u McDonald's. Dobrovoljno vatrogasno društvo Pavlovec posebno se želi zahvaliti svim roditeljima koji su pustili djecu i mladež na ovakav put naravno uz njihovo prisustvo, vozaču autobusa koji je strpljivo i odgovorno čekao polaske, mentorima djece i mladeži, ali i članovima Upravnog odbora koji su donijeli odluku o planiranom izletu.

''Također, želimo se zahvaliti i Vatrogasnoj zajednici grada Zaboka koja nam je sufinancirala ovaj izlet. Vatrogasna zajednica grada Zaboka ovakvim načinom potiče i ulaže u  rad djece i mladeži svih dobrovoljnih vatrogasnih društava na području grada Zaboka.'' – kažu u društvu.