Izvješće Povjerenika za delegiranje sudaca

Autor


Povjerenik za delegiranje sudaca Božidar Smrekar
U uvodnom dijelu svog izvješca Povjerenik za delegiranje sudaca Boži

smrekar.jpg

Povjerenik za delegiranje sudaca Božidar Smrekar

U uvodnom dijelu svog izvješca Povjerenik za delegiranje sudaca Božidar Smrekar navodi, da su na pocetku proljetnog dijela natjecanja održana dva seminara za nogometne suce i da je na raspolaganju imao ukupno 42 suca, od cega 28 sudaca na A listi, 14 sudaca na B listi, te 6 sudaca pripravnika na A listi.

U proljetnom dijelu, Smrekar je dobio dva pisana prigovora na sudenje u prvoj ŽNL, oba od NK Stubice. Prvi prigovor odnosio se na utakmicu 14. kola Rudar D - Stubica, a drugi se odnosio na utakmicu 24. kola Klanjec - Stubica. Na oba prigovora Smrekar je dao pisane odgovore u kojima se složio s izvješcima delegata s navedenih utakmica i potvrdio ocjene koje su suci dobili.

Smrekar je u svom izvješcu posebno proanalizirao utakmicu 12. kola 2. ŽNL Matija Gubec – Vatrogasac, gdje je delegat Ž. Ivancic ocijenio suca Orsaga ocjenom „zadovoljio“, zbog nekoliko propusta. Ocjenu je Smrekar potvrdio i Orsaga nije delegirao dva kola.

Utakmice 1. ŽNL sudilo je 18 sudaca koji su podijelili 344 žuta i 16 crvenih kartona. U drugoj ligi sudilo je 15 sudaca, a podijeljeno je 174 žuta i 15 crvenih kartona.

Prosjecna ocjena u 1. ŽNL za suce A liste je 8,24, a sa B liste 8,26, dok je u 2. ŽNL prosjecna ocjena sudaca A liste 8,23, a B liste 8,24. Gledajuci ocjene, Smrekar navodi da možemo biti zadovoljni sudenjem.

Najvecu pojedinacnu ocjenu kao glavni sudac dobio je Ivan Kumpar koji je za utakmicu 2. ŽNL 16. kolo Pregrada - Milengrad ocijenjen s 8,5. Medu pomocnicima Branko Krajacic je za mahanje na utakmici 23. kola 1. ŽNL Rudar D - Inkop dobio takoder 8,5. Jedinu ocjenu slabiju od osmice dobio je Dean Orsag za vec spomenutu utakmicu M. Gubec - Vatrogasac.

NAjčitanije