Kako su zabočki učenici vratili osmijeh na lica bolesnim mališanima

Autor dnd zabok

Igračke su predane Odjelu za pedijatriju...

igra01-

Povodom Međunarodnog humanitarnog dana 23. 11. 2021. učenici 2. EA razreda Srednje škole Zabok sa svojom su razrednicom pokrenuli akciju „I igra je lijek“ u suradnji s Društvom „Naša djeca“ Zabok u sklopu akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“.

Tijekom studenog i prosinca 2021. prikupljene su igračke i slikovnice, ali i nešto novca kojim je kupljen potrošni materijal za bojanje i crtanje. Na Svjetski dan bolesnika 11. veljače razrednica 2. EA razreda Karolina Ciglar i tajnica Društva „Naša djeca“ Zabok Jasenka Borovčak sve prikupljeno predale su Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Zabok. Kako je zbog epidemioloških mjera prostorija za igru u bolnici trenutno zatvorena, igračke i kreativni materijal u zasebnim su kutijama raspoređeni u svaku sobu dječjeg odjela. Društvo „Naša djeca Zabok“ i 2. EA razred zahvaljuju svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji.

Akcija „I igra je lijek“ za djecu u bolnici nastavlja se i dalje, jer se asortiman dječjih igračaka, slikovnica i potrošnog materijala kontinuirano nadopunjava i osvježuje, te pozivamo sve da nam se jave i priključe našoj humanitarnoj akciji – poručuju iz DND-a Zabok.