Kirurgija se prodaje, prijamni ruši, a dnevna bolnica iznajmljuje

Autor

Dnevna će se bolnica, neiskorišten dio prostora nove zagorske bolnice na Bračku, iznajmiti. To je jedna od odluka upravn

p_946468nova_bolnica (600 x 438).jpg
Dnevna će se bolnica, neiskorišten dio prostora nove zagorske bolnice na Bračku, iznajmiti. To je jedna od odluka upravnog vijeća Opće bolnice Zabok s posljednje sjednice. - Nakon iskazanog javnog interesa javila se tvrtka Euro medic International koja je zainteresirana za najam prvog kata zgrade aneksa, odnosno prostora u kojem bi obavljali dijagnostiku i osnovali centar za dijalizu.

Stav je stručnog vijeća, koji podržava i upravno vijeće, da dijagnostika svakako dolazi u obzir, a riječ je o dijagnostici koja nama nije konkurentna, kao što je primjerice nuklearni magnet, a ona bi se morala i potpuno integrirati u sustav naše bolnice. Dijaliza ne dolazi u obzir jer ćemo je, najdulje za godinu dana, sami organizirati kao sastavni dio ove ustanove - objasnio je predsjednik upravnog vijeća Bolnice Siniša Hajdaš Dončić.

Upravno vijeće stoga je zadužilo upravu bolnice za nastavak razgovora s Euro medicom, ali i s drugim zainteresiranim kao što su poznati kirurzi Miškulin, Rajković i Kovačić.

Upravno vijeće traži od Poglavarstva Krapinsko - zagorske županije suglasnost za prodaju starih bolničkih prostora u Gajevoj ulici u Zaboku- koji su procijenjeni na približno deset milijuna kuna. Podsjećamo, riječ je o staroj kirurgiji i rodilištu.

Osnovano je i povjerenstvo za raspisivanje i provedbu natječaja u kojem će biti dva predstavnika Poglavarstva te po jedan predstavnik Grada Zaboka i upravnog vijeća te bolnice. Za treći prostor o kojem se razgovaralo, staroj prijamnoj ambulanti u Bračku, donesena je odluka o rušenju.

Na sjednici su i dani odgovori na postavljena pitanja o visokoj stopi bolovanja zaposlenih te velikom broju novozaposlenih djelatnika. Deset posto ljudi na bolovanju brojka je koja strši, no nakon analize ustanovljeno je da se ta stopa smanjuje, a nije ni velika s obzirom na to da je većina ženskog kadra, pa ima dosta i rodiljskih dopusta. Novih 40 zaposlenika u bolnici rezultat je potreba tehničkih službi nakon gradnje nove zgrade te zamjena za bolovanja.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije