Koalicija SDP-HNS-HSU-ZDS i A-HSS dogovorili suradnju

Autor


Sporazum o suradnji u Županijskoj skupštini potpisali su koalicija SDP-HNS-HSU-ZDS i A-HSS, točnije novi župan Siniša

Sporazum koalicije i A-HSS (600 x 400).jpg


Sporazum o suradnji u Županijskoj skupštini potpisali su koalicija SDP-HNS-HSU-ZDS i A-HSS, točnije novi župan Siniša Hajdaš Dončić i predsjednik ŽO A-HSS-a Stanko Majdak. Time koalicija s 22 vijećnika i A-HSS s tri vijećnika osiguravaju potrebnu većinu.

Kako su naglasile obje strane potpisani sporazum temelji se na zajedničkim projektima, a eventualne funkcije koje bi mogli preuzeti članovi A-HSS-a nisu nisu dio sporazuma i dogovarat će se kasnije.

Sporazum su pozdravili i A-HSS-u čestitali na odličnom rezultatu i predsjednica ŽO SDP-a Sonja Borovčak, Anđelko Topolovec, predsjednik ŽO HNS-a, Josip Kovačić, predsjednik ŽO HSU-a i dr. Višeslav Ćuk, dopredsjednik ZDS-a.

- Prepoznali smo nekoliko istih elemenata u programima kao što su ruralni razvoj, 1000 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, zaštita okoliša i posebice zapošljavanje te promet i kultura. U našem dogovoru naglasak je stavljen na projekte i ljude, a funkcije nisu u pitanju – rekao je Hajdaš Dončić.

- Zahvalio bi se 3.555 birača koji su glasali za A-HSS, izvornu seljačku stranku. Radić je davno rekao da traba prvo saslušati narod, pa onda razgovarati o programima. Upravo će A-HSS inzistirati na razvoju ruralnog prostora. Posebno se moram zahvaliti Stjepanu Lojni i Alojzu Horvatu. Nas trojica smo nosili kampanju bez novca. Zahvaljujuću Bogu imamo tri vijećnika. Da se priklonimo drugoj strani ne dolazi u obzir posebno jer je tamo HSS. Istrajat ćemo na mislima braće Radić da se podigne dostojanstvo čovjeka i seljaka – rekao je Stanko Majdak.

NAjčitanije