Kolar predao kandidaturu za predsjednika SDP-a, ima podršku, uz našu, još sedam županijskih organizacija

Autor zagorje.com

Znam da nas čeka nas jako puno posla, ali smo apsolutno uvjereni da uz ljude koje ćemo okupiti i već imamo okupljene da ćemo doći do cilja kojeg smo si zadali, a to je novi SDP za novu Hrvatsku – kazao je pri tome Željko Kolar

IMG_3659.JPG

Željko Kolar danas je u prostorijama SDP – a na Iblerovom trgu i službeno predao svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a. Kolar je u 6 dana prikupio 3121 potpisa podrške.

 

- Danas je jedan sjajan dan za mene. Jako sam sretan i ponosan na svoje stranačke kolegice i kolege, ne samo ove koje su sa mnom došli ovdje danas već na sve svoje kolegice i kolege na terenu koji su odgovorili na moj poziv da se okupimo oko novog SDP-a gdje osim sukoba tražimo okupljanje. Sakupljeni potpisi za moju kandidaturu je za mene ogromna obaveza, jer znam i siguran sam da sa svojim kolegicama i kolegama nećemo iznevjeriti u putu stvaranju novog SDP-a kao moderne stranke lijevog centra. Ono što nas očekuje u budućnosti je da stvorimo pravedno društvo gdje će biti zajamčena jednakost pred zakonima za sve, gdje ćemo se brinuti o svim ljudima koji žive od svog rada, radnicima, obrtnicima, poduzetnicima, službenicima, provodeći socijalnu, zdravstvenu i obrazovnu politiku. Znam da nas čeka nas jako puno posla, ali smo apsolutno uvjereni da uz ljude koje ćemo okupiti i već imamo okupljene da ćemo doći do cilja kojeg smo si zadali, a to je novi SDP za novu Hrvatsku – kazao je pri tome Željko Kolar.

 

Na pitanje novinara odgovorio je da je do sada dobio podršku sedam županijskih organizacija: Krapinsko - zagorske, Koprivničko – križevačke, Bjelovarsko – bilogorske, Virovitičko - podravske, Brodsko - posavske, Vukovarske - srijemske, Ličko - senjske i Požeško – slavonske organizacije SDP-a.

 

- Za mene je to dodatno priznanje da su organizacije na terenu prepoznale našu želju da prestanu sukobi unutar stranke, da se okrenemo budućnosti i branimo stavove koje mora zastupati moderna stranka lijevog centra. Ključna poruka je da računamo na sve ljude unutar SDP-a – a bez obzira koga će podržati za predsjednika stranke. Jer, okupljajući se možemo stvoriti novi SDP, koji kao demokratska stranka mora biti spreman na različita mišljenja i argumente da se dođe do najboljeg rješenja. Puno ćemo razgovarati i puno ćemo raditi – odgovorio je Kolar.

Uz druge stranačke kolege, iz Krapinsko – zagorske županije u Zagreb su podršku Kolaru došli pružiti i načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban i načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić.

 

 - Mislim da je Kolar osoba koja je spremna, ima znanja i iskustva da može ovu stranku, koja je trenutno razjedinjena, ujediniti, da možemo stvarati modernu stranku lijevog centra – rekao je tom prilikom Darko Ban.

 

Žarko Miholić siguran je da je Željko Kolar spreman za predsjednika SDP – a. – Vidjeli ste prema broju prikupljenih potpisa koliko tu postoji pozitivne energije u SDP – u i  vjerujem u uspjeh čovjeka koji je svojim dosadašnjim radom pokazao da ima potrebnu energiju, znanja i sve što SDP –u treba, a to je lider – rekao je Miholić.

Izbori u SDP-u održat će se 26. rujna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NAjčitanije