Kolar: 'Terme Tuhelj povjerenje turista zadobivale su godinama kvalitetom, ulaganjem i sadržajima i ovaj incident neće na to utjecati'

Autor zagorje.com
turistički rezultati press (3).jpg

Na konferenciji za medije vezanoj uz turističke rezultate u Krapinsko – zagorskoj županiji, koja je danas održana u Krapini, upitali smo župana Željka Kolara smatra li da će incident koji se prošli tjedan dogodio u Termama Tuhelj štetiti našem turizmu.

– Situacija nije bila ugodna za jedan takav kompleks, ali ono što je u ovom trenutku najbitnije je da je od 15 osoba koje su primljene u OB Zabok i dvije u KBC Sveti Duh nisu imali teže posljedice te da su napustili bolnice još prve noći, sljedećeg dana ili danas. Terme Tuhelj su povjerenje turista koje imaju zadobivale godinama svojom kvalitetom, ulaganjem, sadržajima i ne vjerujem da će jedan takav incident naškoditi dolasku gostiju. Nitko od gostiju hotela te večeri nije otišao, restoran je bio pun i nitko se nije osjetio ugroženim. A evakuacija wellnessa bila je iz čiste preventive, iako sredstvo nije došlo u dodir s vodom koja je bila vezana za bazene. Nakon uviđaja terme su dobile odobrenje da drugi dan ujutro nastave s radom – rekao je kolar te zahvalio  pripadnicima Hitne medicinske službe koja je sa sedam timova intervenirala, kao i OB Zabok i Hitnom prijemu te Zagorskoj javnoj vatrogasnoj postrojbi Zabok.