Komunistička Politička škola za 23 milijuna kuna

Autor

Hrvatski fond za privatizaciju objavio je javni poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju ili zakup nekretnin

p_384275man_titova_tx.jpg
Hrvatski fond za privatizaciju objavio je javni poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju ili zakup nekretnina u državnom vlasništvu u Kumrovcu, među kojima je i bivša Politička škola Saveza komunista Jugoslavije.

Natječaj se odnosi na zemljište i objekte Znanstveno-studijskog centra Kumrovec te Hotel Zagorje, bivšu Političku školu.

Park s amfiteatrom

Rok za predaju ponuda istječe 26. veljače 2008. godine. Početna je cijena za kupnju ZSC Kumrovec 22,9 milijuna kuna, a mjesečna je zakupnina 191.019 kuna. Za bivšu Političku školu oglašena je početna cijena od 21,8 milijuna kuna i zakupnina od 129.517 kuna.

ZSC Kumrovec sagrađen je 1974. na 88.096 četvornih metara, a zgrada na 6550 kvadrata ima dvoranu sa 380 mjesta, pet kabineta, knjižnicu s čitaonicom, kabine za prevoditelje i restoran. U ugostiteljsko-smještajnom su dijelu 62 sobe sa 134 ležaja, bazen, sauna i kuhinja, a oko zgrade su veliki park s amfiteatrom za tisuću posjetitelja i dva parkirališta.

Bivša Politička škola iz 1981. na kojoj se izučavala komunistička doktrina ima 7558 kvadrata na 54.173 četvornih metara zemljišta. Zgrada ima predavaonice, kabinete, knjižnicu, tiskaru, zbornicu i smještajni dio s 153 jednokrevetne sobe i ambulantom. Škola ima sportsku dvoranu, a okružuje ju park, dva betonska igrališta i parkiralište.

Ograničena namjena

U uvjetima natječaja navodi se kako će se razmatrati samo ponude koje uključuju turističku, obrazovnu, znanstvenu i zdravstvenu namjenu te njegu osoba u trećoj dobi. Glavni kriteriji za odabir najbolje ponude bit će cijena, namjena i program zapošljavanja.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije