Konstituiran 10. saziv Hrvatskog sabora, Jandroković ponovno predsjednik

Za Jandrokovića glasala 143 zastupnika, protiv nije bio nitko

Patrik Macek PIXSELL

Danas je konstituiran 10. saziv Hrvatskog sabora na čijoj je sjednici pristustvovalo 150 zastupnika i zastupnica, kao i mandatar nove Vlade Andrej Plenković, predsjednik Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva Đuro Sessa te zamjenica predsjednika Ustavnog suda Snježana Bagić.

Za predsjednika Sabora izabran je Gordan Jandroković sa 143 glasova 'za', samo jedan glas je bio suzdržan, a nitko nije bio protiv. - Ovo me čini ponosnim. Zalagat ću se za promicanje slobode, jednakosti, socijalne pravde, ravnopravnosti spolova i višestranačkog sustava. Današnji trenutak od svih nas zahtijeva razboritost, smirenost i ozbiljnost. Mi u Saboru nismo jedni drugima neprijatelji, samo se razlikujemo u stavovima - rekao je Jandroković koji je spomenuo da zastupnike čeka veliki posao oko izlaska iz krize, sređivanja posljedica potresa u Zagrebu, prenosi Jutarnji list.

Zagorje će u novom sazivu Sabora imati tri zastupnika, jednog manje nego u prošlom sazivu: Žarka Tušeka (HDZ) te Sinišu Hajdaša Dončića i Željka Pavića  (SDP). 

NAjčitanije