"Krtice" pokušale smjeniti predsjednika HSU-a

Telefonskim pozivima, faksovima te obilaskom pojedinih članova HSU-a, tvrdi Božidar Posavec, neke su unutarstranačke &la

p_969939bozidar_posavec.jpg
Telefonskim pozivima, faksovima te obilaskom pojedinih članova HSU-a, tvrdi Božidar Posavec, neke su unutarstranačke «krtice» lobirale za njegovu smjenu s predsjedničke funkcije. Ipak, te «krtice» su otkrivene i njihov je pokušaj propao.


Prema riječima predsjednika Županijske organizacije HSU-a Božidara Posavca, određeni članovi te parlamentarne stranke, koji su lobirali za njegovu smjenu, nazivajući i nagovarajući ostale članove da ih podrže u toj zamisli, otkriveni su i onemogućeni u daljnjem djelovanju.

-Mene su htjeli smijeniti jer sa mnom ne mogu manipulirati oni kojima nisam po volji. I to je bilo, ono, telefonski, faksovima, išlo se oko naših članova, jednomu, drugomu, trećemu i tako su pokušavali.

Međutim, nije im uspjelo, a ja sam sve znao, jer su mi ljudi sve javljali –rekao je Posavec, koji o imenima tih «krtica», kako ih je sam nazvao, ne želi za sada govoriti, jer, kaže, na prošlotjednom sastanku Županijske organizacije HSU-a, održanom u Oroslavju, «zakopane su ratne sjekire», koje, smatra, nema smisla ponovo otkapati.

«Prljavi i nečasni poslovi»

Na tom je sastanku, kaže Posavec, zaključeno kako nisu slučajni pokušaji razbijanja zagorske organizacije HSU-a, budući je upravo ona na posljednjim parlamentarnim i lokalnim izborima postigla najbolji rezultat u Hrvatskoj.

-Nije slučajno, jer pred nama su novi izbori na kojima naša županija ima prvo mjesto na listi treće Izborne jedinice, a to je i mogućnost da umirovljenici Zagorja dobiju svojeg zastupnika u Saboru. To mnogima smeta, pa se koriste neki naši članovi da kao „krtice“ razbijaju jedinstvo HSU-a u županiji, ali na vrijeme smo ih otkrili i onemogućili njihovo djelovanje. Treba napomenuti da ćemo se protiv takovih i dalje boriti, ali i protiv onih koji im daju takove prljave i nečasne poslove –kaže Posavec.

Manipuliranje vijećnicima HSU-a

Kao i nekoliko puta do sad, Posavec je spomenuo i odnos županijskih koalicijskih partnera prema HSU-u, iz čijih redova, kako kaže, već duže vrijeme stižu poruke «što vi umirovljenici možete kad mi imamo tri vaša vijećnika kojima manipuliramo». Vjerojatno je i zbog toga jedna od tema prošlotjednog oroslavskog sastanka bio i Sporazum o zajedničkom formiranju vlasti u Krapinsko-zagorskoj županiji.

-Zaključeno je da Sporazum treba korigirati, obzirom da više nema LS-a, ali treba definirati i neka prava i obveze potpisnika. Također je zaključeno da naši članovi u Poglavarstvu i Skupštini moraju biti jedinstveni u glasovanju, a na temelju prethodnih dogovora na nivou Županijske organizacije - kaže Posavec te dodaje da je na sastanku također odučeno da se za člana Upravnog vijeća bolnice u Krapinskim Toplicama umjesto Dragutina Jurinjaka, koji je podnio ostavku, predloži Ljubicu Žeinski iz Velikog Trgovišća.


Kriteriji za saborsku klupu

Budući da zagorski HSU ima pravo na prvo mjesto na kandidacijskoj listi treće izborne jedinice za predstojeće parlamentarne izbore, pred zagorskim je umirovljenicima ozbiljan zadatak izbora «prvog» kandidata. Zbog toga su na prošlotjednom sastanku u Oroslavju predstavnici općinskih i gradskih organizacija HSU-a dobili kriterije za predlaganje kandidata.

-Kandidati moraju biti moralne i odgovorne osobe, postojane u stavovima, koje će djelovati sukladno Statutu i poslovniku Stranke i da su se dosadašnjim radom potvrdili i dokazali u borbi za prava umirovljenika. Očekujemo da će biti predloženi i mlađi članovi, koji mogu biti naši predstavnici u izvršnoj vlasti u slučaju koaliranja s većinom u Saboru –rekao je predsjednik Županijske organizacije HSU-a Božidar Posavec.


NAjčitanije