KZŽ začuđena posjetom ministra Đure Popijača

Autor

Krapinsko-zagorska županija izražava začuđenost posjetom ministra Đure Popijača, a kako je priopćeno iz ŽO HDZ-a, Krapin

HDZ sastanak ministar popijač.jpg

Krapinsko-zagorska županija izražava začuđenost posjetom ministra Đure Popijača, a kako je priopćeno iz ŽO HDZ-a, Krapinsko-zagorskoj županiji. Naime, ministar nije posjetio Krapinsko-zagorsku županiju, već županijski HDZ.

Moramo izraziti svoje nezadovoljstvo ovakvim načinom komunikacije s gospodarskim subjektima na području naše županije, jer demokratski standardi nalažu da se mjesta održavanja sastanaka ove vrste nikako ne mogu i ne smiju nalaziti u stranačkim prostorijama, a čak štoviše navijački prema određenoj političkoj stranci.

Svaka izvršna dužnost, bilo da je riječ o ministru ili bilo kojem drugom dužnosniku, trebala bi predstavljati časnu ulogu služenja društvu u cijelosti, a ne samo određenim, stranački opredijeljenim, građanima.

Naglašavamo kako je netočno da je ministar Đuro Popijač bio u „prvom velikom radnom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji“. Gospodin Đuro Popijač bio je u svojstvu člana HDZ-a u prvom velikom radnom posjetu Županijskoj organizaciji HDZ-a, a ne, naglašavamo još jednom, Krapinsko-zagorskoj županiji.

Izražavamo nadu da će se ovakva višegodišnja praksa vladinih dužnosnika u skorije vrijeme promijeniti, jer takva praksa predstavlja suprotnost normalnoj komunikaciji i suradnji tijela državne vlasti s tijelima regionalne samouprave.

VEZANA VIJEST: Politički vrh HDZ-a i gospodarstvenici na sastanku s ministrom gospodarstva

NAjčitanije