Ljubo Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila

Autor

Ako SDP nakon izbora krajem godine dođe na vlast, a ja postanem premijer, jedna od prvih mjera bit će nam ukidanje Zakon

p_802188IMG_5128 (675 x 448).jpg
Ako SDP nakon izbora krajem godine dođe na vlast, a ja postanem premijer, jedna od prvih mjera bit će nam ukidanje Zakona o 0,0 promila, jer i kultura pijenja vina spada u kulturu jednog naroda.


Sigurno će se vratiti dozvoljenih 0,5 promila, a sa strukom ćemo vidjeti da li će to možda biti i 0,8 promila kao što je to praksa i u nekim europskim zemljama - najavio je to u kleti jednog od najpoznatijih zagorskih vinara Klanjčana Zvonka Severa SDP-ov kandidat za premijera dr. Ljubo Jurčić koji je posjetio Zagorje.

Ljubo Jurčić se interesirao kako pomoći malim proizvođačima vina i ostalim poljoprivrednim proizvođačima, ali i malim obrtnicima. Stoga je posjetio uspješnu i modernu strojobravarsku obrtničku radionicu Danijela i Željka Kodrnje u Zagorskim Selima gdje je rekao da u branši malog obiteljskog poduzetništva očekuje u slijedećih nekoliko godina napredak od 50 do 100 posto.

Na kraju svog posjeta Zagorju dr. Ljubo Jurčić i prvi čovjek Zagorske razvojne agencije Siniša Hajdaš Dončić održali su članovima Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec i predavanje o gospodarstvu i perspektivama gospodarskog razvoja Hrvatske i Krapinsko - zagorske županije u idućih desetak godina.

Omogućiti veću potrošnju

Svoju gospodarsku strategiju SDP temelji se na političkom cilju povećanja životnog standarda, odnosno stvaranja mogućnosti za veću potrošnju. Kazao je to u Šibeniku Ljubo Jurčić, gospodarski strateg SDP-a i kandidat te stranke za premijera.

– Plaće i mirovine te dividende moraju biti veće kako bismo omogućili veću potrošnju građana, odnosno povećali životni standard. A to ćemo, među ostalim, postići povećanjem domaće proizvodnje, i to izvozom – naglasio je Ljubo Jurčić.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije