Mačanske mažoretkinje sa Svjetskog prvenstva donijele broncu

Autor mb

Mačanskim pucama nije ovo prva nagrada, dosad su već osvojale medalje na Europskim prvenstvima, a ove su nam godine u Zagorje donijele i prvu medalju – broncu sa Svjetskog prvenstva mažoretkinja.

  14525221_1793773867547832_5248844265518844699_o.jpg

Na Svjetskom prvenstvu mažoretkinja, odnosno Majorette-sport World Championship koje se održavalo u Poreču od 22. do 25. rujna, Mačanske mažoretkinje Alina u kategoriji mini formacija flag seniori osvojile su treće mjesto.

Na manifestaciji koja se održala pod pokroviteljstvom Grada Poreča sudjelovalo je više tri tisuće natjecateljica iz 15 zemalja, a u četiri natjecateljska dana djevojke su se natjecale u kategorijama solo i velikim formacijama sa štapom, pomponima i zastavama. Ovo drugo po redu natjecanje održalo se u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom – pom timova Hrvatske i Majorette – sport world federation.

Mačanskim pucama nije ovo prva nagrada, dosad su već osvojale medalje na Europskim prvenstvima i drugim natjecanjima, a ove su nam godine u Zagorje donijele i prvu medalju – broncu sa Svjetskog prvenstva mažoretkinja. Čestitamo Mačankama na odličnom plasmanu i predstavljanju  Krapinsko –zagorske županije i Hrvatske.

 

 

NAjčitanije