Majka ide na robiju jer je sina zatvarala u kokošinjac

Autor

Majka (32) četvero i pomajka dvoje djece osuđena je na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog njihova zlostavljanja i

Majka (32) četvero i pomajka dvoje djece osuđena je na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog njihova zlostavljanja i zanemarivanja, dok je otac (35) zbog nemara osuđen na godinu dana uvjetno, uz rok kušnje od tri godine, odluka je donesena daleko od očiju javnosti na Općinskom sudu u Zlataru, o čijoj će pravomoćnosti odlučiti više tijelo.

Roditelji su, ustvrdio je sud, u razdoblju od 1999. do 2001. na štetu svoje djece počinili niz teških kaznenih djela, od kojih izdvajamo zatočenje devetogodišnjaka u kokošinjac, kao normalnu odgojnu mjeru zbog neposluha. Nesretno je dijete oslobođeno sasvim slučajno, kada je policija intervenirala u kući zlostavljača zbog nečeg drugoga: pronašla ga je oko 23 sata, zaključana lokotom u smrdljivoj izbi, doznavši pritom da je drugo majčino omiljeno mjesto zatočenja djece bio svinjac. Izgladnjivanje i batine bili su svakodnevica.

Danas majka koja je tako zvjerski postupala prema svojoj rođenoj te po mužu baštinjenoj djeci više ne živi u tom bolesnom kućanstvu, u zlatarskom području. Preselila se ljubavniku, dok se ocu sudi zato što ju je pokušao ubiti. Djeca su danas većinom raseljena, po domovima ili kod rodbine.

Izvor: Jutarnj list