Mjesec dana neradnih nedjelja: Podaci Porezne donose je li zbog novog zakona pao promet

trgovine

Bez obzira na visoke cijene, bez obzira na to što trgovine nedjeljom nisu radile već pet tjedana, trošimo jednako kao prije. Pokazali su tako podaci Porezne Uprave, u srpnju je broj fiskaliziranih računa gotovo isti kao lani, iznos je dakako veći, jer je sve skuplje.

Prema tim podacima, očito se nisu ostvarile one crne prognoze o ogromnom padu prometa, i propasti trgovina, jer se kupuje neke druge dane.

I dok su zaposlenici i prodavači u tom sektoru sretni zbog novog zakona, koji im je donio slobodne nedjelje za provesti ih s obitelji, Glas poduzetnika podnio je ustavnu, a Udruga trgovine i logistike poziva Vladu da revidira svoju odluku. Jer nije fer, obzirom da je puno ugostiteljskih i uslužnih aktivnosti, pa i državne i javne službe, u neravnopravnom položaju u odnosu na trgovce koji rade nedjeljom, navodi Stjepan Roglić iz Udruge trgovine i logistike, piše danas.hr.

Rušio Ustavni sud zakon po treći put ili ne - brojke su jasne. Broj fiskaliziranih računa isti je kao u prošlogodišnjem srpnju, što znači da se potrošnja prelila na ostale dane. A zarada je veća, za 18 posto, zahvaljujući inflaciji. Trgovci očito neće propasti, samo stanje novčanika građana koji sada kupuju subotom, ponedjeljkom i tako dalje.