Mladi i uspješni ponos su naše županije

Autor

Županica Vlasta Hubicki tradicionalno se susrela s učenicima srednjih škola iz cijele županije koji su na na državnim na

p_215410ucenici_zupanija.jpg
Županica Vlasta Hubicki tradicionalno se susrela s učenicima srednjih škola iz cijele županije koji su na na državnim natjecanjima osvojilo prvo, drugo i treće mjesto. Uz čestitke, županica je istaknula kako su mladi ljudi koji promiču ime naše županije, naša dika i ponos.

Na raznim natjecanjima ove je školske godine sudjelovalo 508 učenika sa 95 mentora, a visoko prvo, drugo i treće mjesto na susretima znanja i smotrama je osvojilo 55 srednjoškolaca. Ukupno za natjecanja u osnovnim i srednjim školama Županija je izdvojila 600-tinjak kuna.

Domaćin susreta bila je Srednja škola Krapina. Učenike i njihove mentore pozdravio je ravnatelj škole Ivica Rozijan istaknuvši kako bogatstvo suvremenog društva nije novac, nego je to znanje. Jedan od nagrađenih je i Andrija Kiseljak, učenik 3. razreda Prirodoslavno-matematičke gimnazije, koji je na natjecanju iz njemačkog jezika osvojio drugo mjesto. - Nama mladima ovakav susret sa županijskim čelnicima znak je priznanja i poštovanja onoga što smo napravili. Velike su to zalsuge i naših profesora mentora, ali mnogo ovisi o nama - rekli su učenici.

Najboljima je županica uručila prigodne darove. Učenici Srednje škole Krapina svojim su kolegama priredili izniman program. Predstavili su se ekopredstavom Zatrpanost prostora, koju su tijekom ove i prošle godine izvodili na različitim mjestima. Sljedećeg tjedna učenici će s tom predstavom gostovati na međunarodnom bioetičkom simpoziju Lošinjski dani bioetike. Predstavu su osmislile i učenike uvježbale profesorice Anita Habjanec i Marija Lamot.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije