Na jesen nastavak sanacije Sljemenske ceste

Autor

Tijekom rujna ove godine trebao bi uslijediti nastavak sanacije Sljemenske ceste na zagorskoj strani Medvednice, uništen

asfaltiranje3_Thumbxx.jpg
Tijekom rujna ove godine trebao bi uslijediti nastavak sanacije Sljemenske ceste na zagorskoj strani Medvednice, uništene još 2004. godine prilikom izgradnje objekata na Sljemenu, potrebnih za održavanje Svjetskog skijaškog kupa za žene.

Od potrebnih 8, do sada su asfaltirana tek dva kilometra ceste stare tridesetak godina koja nikada nije presvučena habajućim slojem asfalta, već samo podložnim, a radovi na Sljemenu i svakodnevni promet velikog broja kamiona teških i do 50 tona učinili su svoje.

Prometnica po završetku radova nije odmah sanirana i to uglavnom zato što se nadležni nisu mogli dogovoriti oko raspodjele troškova sanacije, pa je cesta prilično propala.

Ipak, na koncu je dogovoreno da će u investiciji vrijednoj 7,5 milijuna kuna sa 6 milijuna sudjelovati Grad Zagreb, sa milijun kuna poduzeća koja su direktno pridonijela oštećenju ceste poput «Vijadukta», «Hrvatskih šuma» i drugih, i sa 500.000 kuna zagorska Županijska uprava za ceste.

-Na dionici dugoj oko 6 km trebat će pokrpati oštećenja, urediti odvodnju, presvući cestu tzv. habajućim slojem asfalta te sanirati jedno klizište. Time bi dionica ceste od Hunjke do naselja Pila u Stubičkim Toplicama u duljini od oko 8 km u potpunosti bila uređena i osposobljena za normalno prometovanje- rekao je Vlado Kavač, ravnatelj ŽUC.

NAjčitanije