Na području Novog Golubovca proglašena elementarna nepogoda

Autor mb

Stradali su vrtovi, kukuruz, vinogradi. Najviše je pogođeno područje Očure, zaseoka Bistrovići, Veternice i Velike – rekao je načelnik Boris Tušek

TUČA ILUSTRACIJA.jpg

Župan Krapinsko - zagorske županije Željko Kolar danas je proglasio  elementarnu nepogodu za područje Općine Novi Golubovec, nastalu uslijed olujnog nevremena praćenog jakom tučom na prvi dan ljeta, 21. lipnja, koje je prouzročilo velike štete na poljoprivrednim kulturama i usjevima.

Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obvezuje se da u roku od 8 dana izradi izvješće – prvo priopćenje s procjenom ukupne štete te isto dostavi Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda. Podsjećamo, olujno nevrijeme praćeno tučom veličine lješnjaka u srijedu, 21. lipnja zahvatilo je područje Novog Golubova i susjednih općina. Prema riječima načelnika Novog Golubovca Borisa Tušeka štete su velike i zabilježene su na poljoprivrednim usjevima i kulturama. – Stradali su vrtovi, kukuruz, vinogradi. Najviše je pogođeno područje Očure, zaseoka Bistrovići, Veternica i Velika  – rekao je načelnik Tušek.

 

 

NAjčitanije