Nagrade dječjim radovima na temu Volim Hrvatsku

Autor

Turistička zajednica KZŽ proglasila je pobjednike na natječaju za najbolje literarne i likovne radove učenika i djece, a

p_948952volim h.JPG

Turistička zajednica KZŽ proglasila je pobjednike na natječaju za najbolje literarne i likovne radove učenika i djece, a koji se održava u sklopu projekta Volim Hrvatsku , Hrvatske turističke zajednice. U konkurenciji učenika osnovnih škola najuspješnijim literarnim radom (sastavkom ili pjesmom) nagrađena je Hrvatska priča , Vesne Puh, učenice 7. b razreda OŠ Antuna Mihanovića Petrovsko. Prvonagrađenom radu pripalo je 8.000 kuna nagrade. Drugu nagradu i 5.000 kuna osvojio je rad Lijepa moja Hrvatske , Laure Meštrović, učenice 4. b razreda OŠ Marija Bistrica, a treće i 4.000 kuna, osvojio je rad Zavičaj u duši mi živi , Helene Martinuš, učenice 5. b razreda OŠ Franje Horvata Kiša Lobor.

U izboru najuspješnijeg likovnog rada dječjih vrtića (crteža, kolaža ili linoreza), prvu nagradu i 8.000 kuna, odnio je rad To je moja Hrvatska , kolaž s recikliranim papirom kojeg su izradili polaznici predškolske skupine Dječjeg vrtića Bubamarac iz Budinščine, Matea Hranić, Dorotea Sedlar, Laura Čavec, Dorotea Tošaj i Klara Mlinarić. Druga nagrada i 5.000 kuna za rad Volim Hrvatsku otišla je u Dječji vrtić Pušlek u Mariju Bistricu. Nagrađeni kolaž od revijskog papira izradili su Lana Kramar, Lucija Habazin, Sandra Plečko, Barbara Kuljak, Marko Prlić i Dilara Kušić. Treću nagradu i 4.000 kuna osvojili su klinci iz Dječjeg vrtića Šlapica iz Oroslavja za kolaž Lijepa moja Hrvatska , koji su izradili Lorena Perendić, Lara Drempetić, Dora Frgec, Josip Janton, David Petek i Jan Stjepan Franja.

U konkurenciji učenika ili skupine učenika osnovnih škola u izboru najuspješnijeg likovnog rada (crtež, kolaž ili linorez), prvu nagradu i 8.000 kuna, osvojio je kolaž Volim Hrvatsku kojeg su izradili učenici 3. razreda OŠ Franje Horvata Kiša Lobor, Ivan Rihtarić, Ana Markulin, Ivana Galunić, Barbara Krajnik, Maja Cvetko, Melani Bodalec. Druga nagrada i 5.000 kuna pripala je učenicima OŠ Mače za otisak Lijepa moja Hrvatska , Katarini Spevec, Mateji Mikulec, Martini Premor, Mateji Hubak iz 7. razreda i Stjepanu Hercegu iz 5. razreda. Treća nagrada i 4.000 kuna pripala ja učenicima OŠ Gornje Jesenje za crtež Lijepa moja Hrvatska , koji su izradili Antonio Klasić i Ivana Buzina iz 5. razreda te Božena Cvrtila i Marta Klasić iz 7. razreda.

Ocjenjivački sud kod dječjih i učeničkih radova ocjenjivao je bliskost sa zadanom temom, umjetničku vrijednost ovisno o uzrastu, kreativniost i samostalnost u izradi rada, odnosno minimalnu intervenciju odgajatelja ili učitelja.

NAjčitanije