Najsuvremeniji hrvatski wellness centar?

Autor

Staroj dami , Stubičkim Toplicama, treba vratiti stari sjaj, a Krapinsko-zagorska županija na to se odlučila još u svib

stubicke_015.jpg
Staroj dami , Stubičkim Toplicama, treba vratiti stari sjaj, a Krapinsko-zagorska županija na to se odlučila još u svibnju ove godine i potražila rješenje za tamošnju Specijalnu bolnicu i okolno zemljište, čiji je vlasnik.


Projekt Stubičke Toplice, čiji je autor prof. dr. Ivan Vajić, predstavljen je jučer članovima Županijskog poglavarstva, pri čemu je županica Vlasta Hubicki istaknula, kako se u traženju rješenja pošlo od Specijalne bolnice koja ostaje zdravstvena ustanova, ali mora pronaći užu specijalnost, dok je drugi pravac razvoj zdravstvenog turizma.

Na žalost ponuda Hotela Matija Gubec i kupališta u Stubičkim Toplicama danas nije na visini, rekla je županica, a nema ni nikakvih ulaganja, što županiju ne zadovoljava i zato pokreće novi projekt. Zdravstveno-turistički kompleks Stubičke Toplice bit će najsuvremeniji wellness centar u kontinentalnoj Hrvatskoj, rekao je autor projekta prof. dr. Ivan Vajić, a temelji se na javno-privatnom partnerstvu koje je danas hit u Hrvatskoj, ali se u ovom slučaju bitno razlikuje.

Ovdje nema kredita, već je riječ o direktnom ulaganju kapitala, tzv. braunfeeld investiciji, kod koje je ulog Krapinsko-zagorske županije kao partnera budućem investioru zemljište sa postojećim objektima. Prof. dr. Vajić uvjerava da se na jesen 2007. godine već može izabrati investitor, dakako na međunarodnom najtečaju. Za voditelja projekta potvrđen je zamjenik županice Zorko Vidiček, dok će ulogu savjetnika imati njegov autor prof. dr. Vajić.

Izvor: Radio Kaj
NAjčitanije