Nakon 17 godina nova ambulanta

Autor

Davne 1989. započeta je, a 1990. prekinuta gradnja zdravstvene stanice u Humu na Sutli. Otad pa do danas nastala su na g

hum_na_sutli_2.jpg
Davne 1989. započeta je, a 1990. prekinuta gradnja zdravstvene stanice u Humu na Sutli. Otad pa do danas nastala su na građevini velika oštećenja, 1994. se čak u nezaštićenoj rupi utopilo trogodišnje dijete, a zdanje je godinama bilo građevno ruglo u središtu općine.


Prije godinu dana sklopljen je između Općine, županijskoga doma zdravlja i Ljekarni Krapina sporazum o dovršenju objekta namijenjenoga za ambulantu, ljekarnu i općinske stanove.


Dom zdravlja obvezao se potpuno dovršiti prizemni dio nedovršene zgrade, a Općina se obvezala podići prvi kat, potkrovlje, vanjske i zabatne zidove, krovište, vanjsku stolariju i pročelje.

- Nositelj investicije je Općina Hum na Sutli, a suinvestitori su županijski dom zdravlja i Ljekarne Krapine. Općina je provela javni natječaj, izabrala najpovoljnijeg izvođača i 1. rujna sklopila ugovor o rekonstrukciji i gradnji proslovno-stambene građevine s građevinskom tvrtkom Geo oprema - Ciglenički iz Sv. Križa Začretja. Ugovorena cijena je 7,899.105,86 kuna s PDV-om - rekao je načelnik Općine Hum na Sutli Božidar Brezinščak Bagola.

Površina poslovnog prostora u prizemlju je 587,35 četvornih metara, kata 584,08 četvornih metara, a potkrovlja 584,07 četvornih metara. U stambenom dijelu, na katu i potkrovlju, predviđeno je 12 stanova, od dvosobnih pa čak do četverosobnih, a uz građevinu su predviđena 24 parkirališta za poslovni prostor i 12 parkirališta za stanove.

- Izvođač se obvezuje obaviti radove do 20. prosinca 2006. godine, a nakon dobivene uporabne dozvole na zimu će se preseliti ambulanta i ljekarna u nove prostore. Glede uređivanja stanova i njihove prodaje, Općinsko vijeće razmotrit će nekoliko varijanti i donijeti najbolje i najisplativije rješenje - optimistično je zaključio načelnik Bagola.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije