Nastavljeno suđenje Erni Bilandžić optuženoj za ubojstvo gardiste

Autor

Na zlatarskom županijskom sudu nastavljeno je suđenje Erni Bilandžić iz Siska (42) koju optužnica tereti da je 5. siječn

p_413639sudd-txt.jpg
Na zlatarskom županijskom sudu nastavljeno je suđenje Erni Bilandžić iz Siska (42) koju optužnica tereti da je 5. siječnja 1992. godine u kafiću Gospodarićev pub u Donjoj Stubici, za fizičkog sukoba V. Rogošića i E. Bilandžića sa S. Vdovićem, želeći ubiti Vdovića (22) kad se podizao s tla prislonila mu na čelo pištolj berettu i ispalila hitac u glavu. Gardist S. Vdović preminuo je 27. veljače u bolnici od ozljeda.

E. Bilandžić u rujnu 2005. na zlatarskom sudu nepravomoćno je osuđena na godinu dana zatvora zbog teškog tjelesnog ozljeđivanja S. Vdovića sa smrtnom posljedicom, no presudu je ukinuo Vrhovni sud u studenome prošle godine pa se Erni sudi ponovno, 16 godina nakon počinjenja djela.

Erna je sudjelovala u Domovinskom ratu i majka je 15-godišnjeg djeteta. Na ročištu svjedočio je E. Bilandžić, umirovljeni časnik i 70-postotni vojni invalid, koji je izjavio da je sukob u lokalu započeo Vdović te da je njega, Ernu i Rogošića napalo više osoba.

Pokušali smo pomoći Vdoviću, čekali smo policiju i hitnu pomoć. Iz obitelji smo u kojoj su svi dragovoljci Domovinskog rata, vojni invalidi, skromni ljudi i nikad nismo imali problema sa zakonom, nismo kriminalci rekao je Ernest Bilandžić. Suđenje će se nastaviti ispitivanjem svjedoka i sudskih vještaka.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije