Ništa od štrajka

kontrola leta pixsell .jpg

Otkazan je štrajk kontrolora leta. Hrvatski strukovni sindikata kontrolora letenja poslao je kratku obavijest o otkazivanju štrajka, prenosi index.hr.

"Obavještavamo vas da je Izvršni odbor Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja (HSSKL) donio odluku kojom se otkazuje štrajk najavljen za dan 21. srpnja koji je trebao početi u 7 sati. Sukladno navedenom, molimo vas da o ovakvoj odluci obavijestite Eurocontrol, odnosno da poduzmete potrebne korake kako bi se uklonio notam", kažu iz Sindikata.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe tražila je sudsku zabranu štrajka kontrolora leta, a odluku je danas trebao donijeti Građanski odjel zagrebačkog Županijskog suda. No štrajk je otkazan, a iz Sindikata su poručili da će dati šansu novim razgovorima s Upravom.

Zašto su htjeli štrajkati?

Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja (HSSKL) najavio je ranije da će njihovi članovi početi štrajk u četvrtak, kao glavni razlog štrajka naveli su preopterećenost kontrolora letenja i manjak stručnog kadra.

"Smanjenje učinkovitosti i potencijalno ugrožavanje sigurnosti zračnog prometa neminovna je posljedica preopterećenosti kontrolora letenja i manjka stručnog kadra, što je ključni razlog štrajka članova Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja, najavljivali su ranije iz sindikata i dodali kako je to rezultat višemjesečnih pregovora koji su počeli još 24. ožujka i niza neuspješnih pokušaja postizanja dogovora s Upravom Hrvatske kontrole zračne plovidbe", dodaju, prenosi index.hr.