Nove medicinske tehnike

Autor Zagorje.com

U City centru otvorena Ordinacija za zdravlje AZUR FIZIO i FIZIO STEP

20240202_160050.jpg

U središnjem dijelu City centra na adresi Zivtov trg 3 svečano je otvoren novi radni prostor dviju mladih poduzetnica Nikoline Sokalić i Danijele Strugar.

Nakon trideset godina radnoga staža u Specijalnim bolnicama u Stubičkim i Krapinskim Toplicama kao fizio terapeuta te desetgodišnje privatne prakse osteopatije u Studiju za zdravlje u Velikome Trgovišću i Mokricama  prvostupnica fizio terapije i diplomirani osteopat Nikolina Sokalić (DO) preselila je svoju Ordinaciju za zdravlje AZUR FIZIO na novu lokaciju u zajednički prostor Obrta za njegu tijela FIZIO STEP magistrice fizio terapije Danijele Strugar.
-''U proteklih deset godina primjene manualne tehnike osteopatije postigla sam dobre rezultate na zadovoljstvo pacijenata što me je ponukalo na daljnje usavršavanje i osiguranje odgovarajućeg prostora sa liftom, što je velika pomoć u dolasku pacijenata na drugi kat. U ordinaciji uz osteopatske tretmane primjenjujemo i ostale manualne tehnike kao miofacijalni tretman, refleksoterapiju i medicinsku limfnu drenažu, a uskoro ćemo uvesti i biorezonancu. Moji su pacijenti od dojenčadi do osoba starije dobi.'' rekla je Nikolina.

Mlađa kolegica Danijela nova je u privatnome poslu fizioterapeuta i orijentirana je na djecu s klasičnim zdravstvenim problemima. –''Savladala sam kroz redovito školovanje na brojnim dodatnim edukacijama, kao i kroz praksu u Krapinskim Toplicama, brojne tehnike koje se primjenjuju u liječenju djece. Sve veći broj roditelja dovode svoju djecu na tretmane u moju ordinaciju, a ovdje u Zaboku sada imamo odgovarajuće uvjete i dovoljno veliki prostor'' rekla je Danijela predstavljajući svoju djelatnost i primjenu neurorazvojnog BOBATH tretmana, EMMETT i BOWEN tretmana, kineziotapinga i SEAS metoda.

Prisutne na svečanom otvorenju pozdravile su novoizabrana predsjednica Hrvatskog duštva osteopatije Suzana Brodar Šereg DO i pozdravila napore dviju kolegica na pomoći oboljelima u pospješivanju svakodnevnosti u životu i Dragica Radanović DO, prva polaznica Akademije osteopatije iz naše županije koja je čestitala kolegicama koje je ona uvela u svijet osteopatije i upis na Akademiju na osmogodišnji izvanredni studij. Ona se zalaže da Hrvatsko zagorje postane centar osteopatije, jer na Akademiji pod vodstvom Velde Lulić DO studira još nekoliko Zagoraca i Zagorki.

Zbog drugih obveza na sečanosti nisu bili zamjenica župana Jasna Petek i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, ali su Nikolini i Danijeli uputili čestitke i želje za uspjehom u radu.