O gašenju dopisništva Večernjeg lista u Krapini reagirao Predsjednik zagorskog HDZ-a

Autor Zagorje.com
Predsjednik ŽO HDZ KZŽ - Žarko Tušek.JPG

Na gašenje dopisništva Večernjeg lista u Krapini reagirao je Predsjednik ŽO HDZ KZŽ, Žarko Tušek Priopćenje prenoaimo u cijelosti.

Otvoreno pismo Upravi / glavnom uredništvu povodom gašenja dopisništva
Večernjeg lista u Krapini

Poštovani,
sa nevjericom smo primili informaciju da ćete ugasiti dopisništvo Vaših uglednih novina koje pokriva Krapinsko - zagorsku županiju, pod nazivom "Zagorje", u okviru regije Sjeverozapadna

Svjesni smo teških ekonomskih prilika u poslovnom svijetu i nismo u mogućnosti ući u ocjenu Vaših poslovnih procesa i odluka, ali želimo naglasiti važnost ozbiljnosti informiranja koje je do sada našim sugrađanima nudilo naše krapinsko dopisništvo.

Dopisništvo Večernjeg lista u Krapini jedini je dnevni tiskani vid informiranja na području naše županije sa ozbiljnom lokalnom informacijom, samim time i mjesto preuzimanja ključnih informacija iz područja, kulture, lokalne politike, društvenih djelatnosti, zdravstva i socijale, gospodarstva i obrtništva, prosvjete itd., za većinu naših građana.

Nažalost, nakon što je ukinuto dopisništvo Hrvatske radio televizije, ukidanjem Vašeg dopisništva ukida se posljednji lokalni centar nekog nacionalnog medija na području naše županije, što dodatno doprinosi općoj percepciji centralizacije naše države te zapostavljanju lokalne i regionalne razine u svim segmentima organizacije našeg društva.

Želimo ovdje skrenuti i pozornost na zadovoljstvo u suradnji sa zaposlenicima - novinarima Vašeg dopisništva, te na našu ocjenu o korektnosti i profesionalnosti njihovog rada, kao i na tešku ljudsku i socijalu dimenziju koja nastaje za njih i njihove obitelji gubitkom radnog mjesta u ovako teškim društvenim okolnostima.

S poštovanjem, Predsjednik ŽO HDZ KZŽ
Žarko Tušek

NAjčitanije