Obrat: Ostao sam na optuženičkoj klupi!

Neočekivani obrat dogodio se na suđenju bivšoj Upravi Komusa. Tužiteljstvo je odustalo od daljnjeg kaznenog progona Josi

p_775738grljac_pero.jpg
Neočekivani obrat dogodio se na suđenju bivšoj Upravi Komusa. Tužiteljstvo je odustalo od daljnjeg kaznenog progona Josipa Hrena, Andre Pikeca i Mirjane Čulig. Protiv bivšeg direktora poduzeća Josipa Hrena odustalo se jer nije bilo dokaza koji su potvrđivali navode iz optužnice.

Naime, iz Hrenove obrane doznalo se da je dolazio u poduzeće i službeno putovao i u vrijeme kad je bio na bolovanju zbog moždanog udara. Njega se, naime, teretilo da je nezakonit podigao 34 tisuće kuna. Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru, koje je zastupao Igor Cišper, odustalo je i od optužnog akta i protiv dvaju bivših članova Komusove uprave Andre Pikeca i Mirjane Čulig da su potpisivali krivotvorene naloge bivšim direktorima. Otpao je i dio optužnice u odnosu na Grljača, kojega se sada tereti za oko 200 tisuća kuna. Spomenuti je iznos Grljač navodno zlorabio na mjestu predsjednika Uprave Komusa tijekom 2000. i 2001. godine.

Optužba tvrdi da je Grljač naplaćivao fiktivne putne troškove i dnevnice za putovanja Europom, na kojima po njihovim tvrdnjama nikad nije ni bio. Izricanje presude Grljaču zakazano je za danas.


NAjčitanije