Očuha se htio »riješiti« sačmaricom

Autor


Marijan Hrestak (35) iz Krapinskih Toplica našao se na klupi zlatarskog Županijskog suda pod optužbom da je htio ubiti

416b11a1-34cf-4c74-b440-a45be474b195.JPG


Marijan Hrestak (35) iz Krapinskih Toplica našao se na klupi zlatarskog Županijskog suda pod optužbom da je htio ubiti očuha Ivana Cvilindera (59) i da je ugrozio život brata Dragutina Hrestaka. Kobni događaj odigrao se navečer 21. studenoga prošle godine u obiteljskoj kući Cvilinder - Hrestak u Klokovcu kod Krapinskih Toplica.


Marijan je tog hladnog dana u studenome konzumirao dosta alkohola, kako je to i obično radio svakog dana, i već se rano popodne počeo svađati s očuhom Cviliderom. Negdje oko 18,30 sati Marijan je nakon žestoke prepirke sa Ivanom jako ljut otišao od kuće. No, ubrzo se vratio s puškom sačmaricom domaće izrade u rukama. Ukućani su bili iznenađeni jer dotad nisu znali da Marijan ima vatreno oružje. Najviše se prepao Ivan u kojega je njegov posinak uperio pušku i ispalio jedan hitac.

Da nastavi s pucanjem, spriječio ga je njegov brat Dragutin, koji za vrijeme ranjavanja sjedio za kuhinjskim stolom nedaleko Cvilindera. Dragutin je uspio savladati pomahnitalog brata i uzeti mu pušku. No, Marijan se nekako uspio otrgnuti bratovu stisku i pobjegao je od kuće. Ivan je sa teškim ozljedama hitno prebačen u zabočku Opću bolnicu, a potom u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu gdje su mu ozlijede i sanirane.

Policija je krenula u potragu za Marijanom i ubrzo su ga pronašli. Uhićen je i pritvoren. Nakon izlaska iz Remetinca određena mu je zabrana približavanja na 50 metara Cvilinderu i njegovoj kući u kojoj živi zajedno sa Dragutinovom majkom Boženom i bratom Dragutinom.

Izvor: Vjesnik

NAjčitanije