Odveli ga na triježnjenje

Jedan vozač ponovo zatečen u počinjenju prometnih prekršaja te mu prijeti izricanje novčane kazne u iznosu od 26 tisuća kuna i 12 mjeseci bez vozačke

policija-

Jučer, 5. travnja oko ponoći, u Bedekovčini su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin. Utvrđeno je kako je upravljao osobnim vozilom s 2,28 promila alkohola u organizmu te je vozaču određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola. Protiv vozača biti će podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca, objavila je PU KZ.

Zatim, danas, 6. travnja, oko 02 sata u noći, u Mokricama na A2, prilikom nadzora prometa policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 59-godišnji hrvatski državljanin. Utvrđeno je kako je upravljao osobnim vozilom s 1,31 promila alkohola u organizmu, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, vozio je u zabranjenom smjeru te je utvrđeno kako je recidivist prometnih prekršaja. Vozač je uhićen i protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz čl. 49., čl. 199., i čl. 286., Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 26.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.