Otac ponudio sinu kolač, a ovaj poludio i počeo ga gađati! Završili na sudu. Otac: ''Za sve je kriva majka''

Sudac je malodobnog mladića proglasio krivim

sud ilustracija.jpg

fotografija je ilustracija

Mladić (17) proglašen je krivim i osuđen zbog psihičkog nasilja prema ocu (40) u stanu u Zagrebu u siječnju ove godine oko 10.30 sati. Prema presudi, on je počinio psihičko nasilje u obitelji na štetu svoga oca u prisutnosti mlađega brata (13). Otac mu je, naime, nudio kolač da pojede, što je sina prilično naljutilo, piše Danica.hr.

“Maloljetnik nije htio kolač, nego je oca gađao raznim predmetima i tenisicom pritom ga vrijeđajući, govoreći da mu je*e mater i da odlazi iz Hrvatske, što je kod oca izazvalo povredu dostojanstva i uznemirenost te osjećaj straha”, navodi se u presudi.

Mladić je u prisutnosti majke na sudu sve priznao. Kaže kako je otac taj dan došao iz inozemstva na vikend te ga je nudio kolačem, što on nije htio.

“Nakon zadirkivanja i sarkastičnih izjava od strane oca, u jednom trenutku sam ga gađao raznim predmetima i tenisicom, ali ne da pogodim oca, već da bih smirio situaciju svađe između nas”, rekao je okrivljenik.

Otac je potvrdio kako je tog dana došao iz Austrije za vikend te je, dok je ležao, ponudio sinu kolač, što on nije želio već ga je počeo vrijeđati i potom gađati raznim predmetima i govoriti mu svašta.

“To je kod mene izazvalo povredu dostojanstva i uznemirenost te osjećaj straha. Ali, ne smatram sina krivim za ništa jer je on ovdje žrtva jer kopira i prihvaća ponašanje majke. Kako je supruga nasilna prema meni, tako i on kopira takvo nasilje”, ispričao je otac koji je zvao policiju.

Sudac je malodobnog mladića ovih dana proglasio krivim te mu izrekao sudski ukor. Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti u zakonom predviđenom roku.