Pijan vozio neregistrirani moped bez zaštitne kacige i izletio – lakše je ozlijeđen, ali pogledajte što je policija našla od njega

policija-

Jučer, 18. listopada oko 15,50 sati u Druškovcu Humskom na DC 206 došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Do prometne nesreće došlo je kada 39-godišnji hrvatski državljanin upravljajući neregistriranim mopedom, bez zaštitne kacige, pod utjecajem alkohola od 2,28 promila, uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i sletio van kolnika na travnatu nizvisinu, nakon čega je došlo do pada vozača sa mopeda na kolnik.

Vozač je ozlijeđen, prevezen u Opću bolnicu Zabok gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Daljnjim nadzorom, odnosno prilikom obavljanja očevida pronađena je i PVC vrećica u kojoj se nalazilo 200 grama sitno rezanog duhana za pušenje neobilježenog duhanskom markicom Ministarstva financija Republike Hrvatske, te je daljnje postupanje obavljeno u suradnji s carinskim službenicima Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Krapina.

Protiv 39-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog prekršaja iz čl. 133. st. 1., Zakona o trošarinama, čl. 6., Zakona o obveznim osiguranjima u prometu te čl. 51. st.1., čl.114. st. 1., čl. 199. st. 2., čl.238. st. 1., i čl.229. st. 1., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.