Plan obnove optimizma započinje u Bedekovčini

Autor

Nakon dvogodišnjeg rada na projektu Petogodišnji plan obnove optimizma u Republici Hrvatskoj , sam projekt ući će u orb

p_576687petrica_cmrk.jpg
Nakon dvogodišnjeg rada na projektu Petogodišnji plan obnove optimizma u Republici Hrvatskoj , sam projekt ući će u orbitu svakodnevnog življena u regiji sjeverozapadne Hrvatske na dan sv. Jurja u ponedjeljak 24. travnja, točno u podne. Bedekovčanska jezera odabrana su za mjesto tog važnog događaja, a organizator Škola zaboravljenih znanja poziva sve zainteresirane da im se priključe u projektu, a posebice sponzore koji su voljni poduprijeti projekt. Domaćin promocije biti će zaštitnik i dobri duh projekta Petrica Kerempuh.


Također Škola zaboravljenih znanja poziva sve koji vole bubanj kao instrument da se jave agenciji Oglasnik u Zagrebu, Ilica 42, telefon 01 4899 700 i priključe se akciji koja bi se održala na dan sv. Ivana Krstitelja. Crkva je slaveći ovog sveca, zapravo preuzela i dio poganskih običaja slavljenja ljetnog solsticija.

Epicentar događanja bila bi Bedekovčanska jezera na kojima bi se okupili bubnjari i zvucima tog magičnog instrumenta poslali poruku svijetu, koja bi zatim krenula dalje nošena vatrom. Kao što se nekad vatre palile s brijega na brijeg i tako slala poruka do Beča da idu Turci, tako bi i se i sada poslala poruka. Program bi počeo u 12 sati i trajao do 18 kada kreće poruka do neba i natrag.
NAjčitanije