PLENKOVIĆ: 'Ključna poruka je da 7. rujna počinje škola'

Na redovitoj, a ujedno i prvoj sjednici nakon povratka s godišnjeg odmora članove i članice Vlade u Banskim dvorima dočekao je raznolik dnevni red

PXL_200820_29865577.jpg

Na redovitoj, a ujedno i prvoj sjednici nakon povratka s godišnjeg odmora članove i članice Vlade u Banskim dvorima dočekao je raznolik dnevni red, a u kratkom pregledu događanja koji uobičajeno daje u uvodu premijer Andrej Plenković je istaknuo intenzivan rad na Zakonu o obnovi Zagreba nakon potresa te zahvalio svima koji su sudjelovali na obilježavanju Oluje, a komentirao je i porast broja zaraženih koronavirusom, prenosi Vijesti.hr.

Jedna od ključnih stvari u idućim danima, a mnogi upozoravaju da se već jako kasni, bit će pripreme za novu školsku godinu. O njima je kolege i kolegice izvijestio ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs: "Ministarstvo je pristupilo izradi plana za školsku godinu s polazišnim stavom da djeca 7. rujna trebaju krenuti u škole. To ovisi o epidemiološkoj situaciji i ako bi došlo do promjena situacije, taj datum je moguće promijeniti''.

'U ponedjeljak će biti donesen pravilnik o postupanju i naputcima. U tom dokumentu se daju naputci o organizaciji kretanja školske djece i niz drugih mjera kojima je cilj osigurati sigurno odvijanje nastavnog procesa", najavio je resorni ministar.

Za više razrede je predviđeno i rotiranje djece u razredu, 50 posto doma, 50 posto od kuće kako bi se smanjio broj djece u školi i pritisak na školi. Što se tiče nošenja maski, maske se mora nositi u javnom prijevozu i za više razrede osnovnih škola kada se djeca miješaju i izlaze iz razreda. Tijekom same nastave ona djeca koja ih žele nositi to će moći, ali neće biti propisana obaveza da moraju.

Plenković je zaključio da je ključna poruka za djecu i roditelje da 7. rujna počinje škola, prenosi Vijesti.hr.

NAjčitanije