Pokrenuta online peticija za dvosmjerni promet preko mosta Bračak

Radovi na klizištu kod Bračka još nisu počeli

Press stari most Bračak (3).JPG

Građani su očito preuzeli stvar u svoje ruke jer im je strpljenja dosta. Iako je cesta, odnosno ulaz i izlaz na brzu cestu kod Bračka zatvoren još 13. veljače radi sanacije klizišta, od radova nema još ništa. Od kad je vozačima onemogućen ulaz i izlaz s brze ceste, moraju koristiti duže pravce, jer se kroz stari most Bračak može samo u jednom smjeru.

Predugo sve skupa traje, stoga je pokrenuta online peticija kojom se zahtjeva omogućavanje dvosmjernog prometa na Mostu Bračak ili izgradnja pomoćnog mosta pokraj mosta Bračak.

Peticija se upućuje Županiji i Županijskim cestama da omoguće dvosmjerno prometovanje na mostu Bračak i time omoguće stanovnicima Oroslavja, Stubičkih Toplica, Donje Stubice i ostalih okolnim mjestima brži pristup bolnici zabočkoj bolnici. Pokretač peticije je Mirela Đunđek Bačani.

Podsjetimo, od 13. veljače, tada su iz Hrvatskih cesta rekli samo na tri mjeseca, zatvoren je ulaz i izlaz na brzu cestu kod Bračka.

Zadnji odgovor od Hrvatskih cesta (23. lipnja) na naš upit o početku radova, rečeno nam je da je poslana odluka o odabiru izvođača i da ako ne bude žalbe da će se sklopiti ugovor. Novosti ni radova nema. Jučer smo ponovno poslali upit. Čekamo novi odgovor.

Još uvijek je obilazni pravac državna cesta DC14 - čvor Bedekovčine - spojne ceste do županijske ceste ŽC 2264 – županijska cesta ŽC 2264 - Špičkovina - Dubrava Zabočka - Bračak, u oba smjera, a neki i svjesno krše prometne propise i voze u zabranjenom smjeru i tako se izlažu opasnosti.

Peticiju možete potpisati OVDJE

NAjčitanije