Poljoprivrednici, javite se na natječaj za potpore Krapinsko – zagorske županije

Autor sp

Visina potpore po korisniku iznosi do 50.000,00 kuna

krave poljoprivreda (1).jpg

Krapinsko – zagorska županija objavila je Natječaj za potporu za povećanje stočarske proizvodnje u 2022. godini. Prihvatljivi korisnici su poljoprivrednici upisani u Upisnike u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Podružnice Krapinsko-zagorske županije sa sjedištem na području Krapinsko-zagorske županije. Korisnik se mora baviti primarnom proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda i mora nabaviti minimalno četiri grla od kojih jedno grlo može biti rasplodni bik. Maksimalan broj grla junica nije ograničen dok je nabava rasplodnog bika ograničena na jedno grlo.

Visina potpore po korisniku iznosi do 50.000,00 kuna, a maksimalno do 60% od ukupno prihvatljivih aktivnosti. Visina potpore iznosi maksimalno do 10.000,00 kuna po grlu.

Isplata dodijeljene potpore temeljem Odluke o dodjeli sredstava biti će isplaćena na način da se 50% dodijeljene potpore isplati u roku od 30 dana od potpisivanja Ugovora s korisnikom, a ostatak potpore biti će isplaćen nakon dostave i prihvaćanja Izvješća s popratnom dokumentacijom od strane davatelja potpore.

Zahtjevi za potporu podnose se na popunjenim službenim obrascima s utvrđenom obveznom dokumentacijom koja se prilaže uz Zahtjev za potporu. Rok za podnošenje Zahtjeva traje do 20. svibnja 2022. godine, a svi detalji i obrasci mogu se naći na web stranici Krapinsko – zagorske županije.