Poplava kod Vrgorca, dijelovi sela odsječeni

Mještani iz kuća spašavaju što se spasiti može, namještaj nose na kat, grade se zečji nasipi. Pomažu pripadnici Hrvatske gorske službe i radnici Vodoprivrede.

HGSS

Stanovnici Kokorića pokraj Vrgorca bore se s vodom iz nabujale rijeke Betine koja poplavljuje okolni teren. Proveli su još jednu besanu noć. Voda prijeti kućama, a neke od njih su okružene zbog izlijevanja vode.
Razina vode je od sinoć narasla za 45 centimetara, a meteorolozi najavljuju nove oborine.
Trenutno je poplavljeno pet kuća, a poplavljene su i prometnice pa je dvadesetak kuća odsječeno. Na terenu su sve službe i gradonačelnik. Teškom mehanizacijom probijen je alternativni makadamski pristup tom području, javlja HRT.


Problemima se ne nazire kraj jer vodostaj Betine i dalje raste, a meteorolozi najavljuju nove oborine.
Mještani iz kuća spašavaju što se spasiti može, namještaj nose na kat, grade se zečji nasipi. U tome im pomažu pripadnici Hrvatske gorske službe i radnici Vodoprivrede.
"Tri člana HGSS-a Makarska i jedan član HGSS Split s jednim plovilom do kasno u noć borili su se sa vodostajem koji je rastao iz sata u sat velikom brzinom. Spašavatelji su bili na dispoziciji za sve potrebe lokalnog stanovništva, izrađivali su se nasipi i prevozile potrepštine. HGSS ostaje na terenu sve dok se situacija ne primiri i vodostaj bude u opadanju", priopćili su ih HGSS-a.

NAjčitanije