Prethodni članak
Sljedeći članak

Poplava kod Vrgorca, dijelovi sela odsječeni

Mještani iz kuća spašavaju što se spasiti može, namještaj nose na kat, grade se zečji nasipi. Pomažu pripadnici Hrvatske gorske službe i radnici Vodoprivrede.


Stanovnici Kokorića pokraj Vrgorca bore se s vodom iz nabujale rijeke Betine koja poplavljuje okolni teren. Proveli su još jednu besanu noć. Voda prijeti kućama, a neke od njih su okružene zbog izlijevanja vode.
Razina vode je od sinoć narasla za 45 centimetara, a meteorolozi najavljuju nove oborine.
Trenutno je poplavljeno pet kuća, a poplavljene su i prometnice pa je dvadesetak kuća odsječeno. Na terenu su sve službe i gradonačelnik. Teškom mehanizacijom probijen je alternativni makadamski pristup tom području, javlja HRT.


Problemima se ne nazire kraj jer vodostaj Betine i dalje raste, a meteorolozi najavljuju nove oborine.
Mještani iz kuća spašavaju što se spasiti može, namještaj nose na kat, grade se zečji nasipi. U tome im pomažu pripadnici Hrvatske gorske službe i radnici Vodoprivrede.
"Tri člana HGSS-a Makarska i jedan član HGSS Split s jednim plovilom do kasno u noć borili su se sa vodostajem koji je rastao iz sata u sat velikom brzinom. Spašavatelji su bili na dispoziciji za sve potrebe lokalnog stanovništva, izrađivali su se nasipi i prevozile potrepštine. HGSS ostaje na terenu sve dok se situacija ne primiri i vodostaj bude u opadanju", priopćili su ih HGSS-a.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook