Prethodni članak
Sljedeći članak

'Ne vjerujem da će se ugostiteljski objekti otvoriti poslije 21. prosinca

Izjavio je to predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak


Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak upitan vjeruje li u mogućnost otvaranja ugostiteljskih objekata poslije 21. prosinca odnosno prije Božića, Medak kaže kako ne vjeruje u to, već da bi ta zatvorenost mogla potrajati i do kraja siječnja. - Ono o čemu još pokušavamo pregovarati sa stožerom je da se omogući onima koji mogu i žele, kafićima posebice, da rade kave za van, jer na žalost ni to sada ne smiju, za razliku od trgovina, benzinskih stanica i drugih koji imaju takvu ponudu. Ali vidjet ćemo hoćemo li uspjeti - iznosi Medak, javlja N1.

Pritom je napomenuo da su zbog zatvaranja ugostiteljstva propali i svi njihovi planovi oko sudjelovanja na adventskim manifestacijama u Zagrebu i drugi gradovima i mjestima po Hrvatskoj. Ugostitelji koji to mogu tj. restorani radit će dostavu, iako takvih, po gruboj procjeni, nema puno, možda ni 30 posto njihova ukupnog broja, a vjeruje i da će neki ugostitelji koji imaju prostorne i druge mogućnosti i pakirati hranu odnosno namirnice za pripremu po njihovim receptima a što se može prodavati ili slično.

Podsjeća da je proteklog vikenda izjavio da će ugostitelji, koliko mogu, pomoći i bolnice tj., dostavljati im hranu, kolače i slično, neki će donirati i grijalice za šatore. Najavio je i kako će u ponedjeljak predložiti voditelju KB Dubrava da ugostitelji organiziraju Advent ispred te zagrebačke sada tzv. covid bolnice, i to za djelatnike bolnice.

N1 piše i kako Medak također drži i da postoji mogućnost da određeni lokalni i županijski stožeri pred Božić odnosno iza 21. prosinca, do kada su na snazi trenutne mjere zatvaranja, budu za otvaranje ugostiteljskih objekata na svom području, jer i sada već ima takvih razmišljanja, ali i to će, kao i do sada, ovisiti o epidemiološkoj slici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook