Potpisan sporazum o zajedničkoj suradnji za osnivanje nove Turističke zajednice područja

Novu TZ tvorit će grad Zlatar i općine Zlatar Bistrica, Mače, Konjščina, Budinščina i Hraščina

Potpisan sporazum o zajedničkoj suradnji za osnivanje nove Turističke zajednice područja2.jpg

Danas je u uredu gradonačelnice grada Zlatara Jasenke Auguštan Pentek održano potpisivanje Sporazuma o zajedničkoj suradnji za osnivanje nove turističke zajednice područja „Zlatni istok Zagorja“.

Sporazum su potpisali gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek te načelnica općine Zlatar Bistrica Vesna Mikulec, načelnica općine Konjščina Anita Krok, načelnik općine Budinščina Radovan Hercigonja te načelnik općine Hraščina Branko Tukač. Sporazum će naknadno potpisati i načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec.

Potpisivanje ovog Sporazuma rezultat je višegodišnjih razgovora i imati će višestruke koristi za sve jedinice potpisnice i poslovne subjekte u turizmu, kako u turističkom tako i gospodarskom smislu.

Gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek navela je da će se po osnivanju nove turističke zajednice izraditi nova web stranica TZ, provesti brendiranje lokacija, izraditi strategija razvoja turizma i drugo. Također, istaknula je da je ovo daljnji korak u osnaživanju vidljivosti ovog dijela županije uz maksimalno iskorištavanje svih turističkih potencijala što će imati benefite sadašnjim i budućim generacijama.

Predstavnici svih jedinica složno su utvrdili da ovaj dio županije ima mnogo potencijala kojima se ovim putem može kvalitetnije upravljati te da se zajednički može postići veći razvoj.