Povrćari osiguravaju usjeve

Autor

Gospodarsko interesno udruženje proizvođača i prerađivača povrća i uzgajivača cvijeća naše županije dogovorilo je uvjete

p_479906vinograd_tuca.jpg
Gospodarsko interesno udruženje proizvođača i prerađivača povrća i uzgajivača cvijeća naše županije dogovorilo je uvjete za kolektivno osiguranje usjeva svojih članova s Croatia osiguranjem filijalom u Zaboku.

Od utorka, predstavnici Croatia osiguranja, diplomirani agronom i prodavač osiguranja, obilaze članove Udruženja i njihove usjeve te sklapaju police osiguranja sa svakim proizvođačem posebno, ovisno o njegovim interesima te zasađenim kulturama i površinama.

Za svaku policu dogovoren je popust od 20%, a oni proizvođači koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava imaju pravo i na povrat 25 % uplaćene premije. – Do sada je interes za sklapanje kolektivnog osiguranja izrazilo 26 naših članova– rekla je tajnica Udruženja Nataša Brlečić te dodala da je najvažnije da se do početka berbe, koja se ove godine očekuje oko 20. srpnja, uplati 30 % premije. Svaka pojedinačna Polica počinje vrijediti nakon 24 sata od potpisivanja.

Otkup viškova

Županijsko udruženje povrćara i cvjećara dogovorilo je i otkup svih viškova povrća s Trgocentrom iz Zaboka po cijenama koje vrijede na Zelenoj tržnici u Zagrebu, s tim da je dogovoren i prijevoz povrća Trgocentrovim furgonima. Potpisan je i dugoročni ugovor s poduzećem Agromajs iz Sesveta, jednim od najvećih dobavljača sjemena i repromaterijala i za cvjećare i za povrćare, a u tijeku su i pripreme za osnivanje Poljoprivredne zadruge.
NAjčitanije