Poznat uzrok nesreće u Švaljkovcu: Kamion s prikolicom pretjecao traktor i zakačio rastepač gnoja

-

Kako doznajemo iz zagorske policije, prometnu nesreću koja se dogodila jutros u Švaljkovcu izazvao je vozač kamiona za prijevoz vozila, koji je nepropisnim pretjecanjem zakačio rastepač gnoja, uslijed čega je došlo do prevrtanja traktora i rastepača. Vozač traktora zadobio je ozljede koje nisu opasne po život i nalazi se u OB Zabok.

Inače, vozaču traktora 1933. godište, istekla je vozačka, a prikolica mu je bila neregistrirana i neosigurana, pa ga očekuju i novčane kazne.

Policija se oglasila priopćenjem:

Danas, 13. srpnja, oko 8,20 sati u Svetom Križu Začretje dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozlijede.

Prometne nesreća dogodila se, kada je 36-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući teretnim motornim vozilom s pridodanom poluprikolicom za prijevoz vozila, preko pune razdjelne crte na kolniku, pretjecao poljoprivredni traktor kojem je bila priključena neregistrirana poluprikolica namijenjena za rasipanje stajskog gnojiva, kojim je upravljao 87-godišnji hrvatski državljanin, a na kojem je bio uključen lijevi pokazivač smjera skretanja.

Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela desne bočne strane teretnog automobila u lijevu bočnu stranu poljoprivrednog traktora, koji je sa neregistriranom poluprikolicom odbačen u desno te je došlo do prevrtanja traktora i poluprikolice. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede koje nisu opasne po život zadobio je 87-godišnji vozač poljoprivrednog traktora, koji je vozilom hitne medicinske pomoći odvezen u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana, gdje mu je pružena liječnička pomoć te je zadržan na liječenju.

Zbog počinjenog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru biti će podnijeta kaznena prijava protiv 36-godišnjeg vozača teretnog motornog vozila. Slijedi ii pokretanje prekršajnog postupka izdavanjem obaveznog prekršajnog naloga 87-godišnjem vozaču poljoprivrednog traktora.

NAjčitanije